17 Ağustos mesajı yayınladılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 21. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

17 Ağustos mesajı yayınladılar!
16.08.2020 - 16:24
596

  Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 21. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Cevdet Atay

 

   İlimiz, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da iki büyük deprem yaşamıştır. Birinci derecede deprem kuşağında olan ilimizde bir daha deprem yaşamamak, ya da olası deprem durumunda, can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir.

 

   Önemli olan, bu depremlerde can ve mal kaybını en aza indirmek, depremlere hazırlıklı olmak ve içinde yaşadığımız binalarımızı deprem riskine göre yapılandırmaktır.

 

   Kurumlarımızın ve sivil toplumun gayretleriyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ilimizdeki tüm bina stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi, hepimize düşen hayati bir görevdir. Hiçbir zaman unutmayacağımız bu felaketin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.

 

   17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde,  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri olarak kayıtlara geçen ve Düzce’yi de derinden etkileyen 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 21. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Türkiye tarihinin bilinen en yüksek şiddetine sahip, Kandilli Rasathanesi verilerine göre büyüklüğü 7,8 olarak ölçülen 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depreminin üzerinden 21 yıl geçti. Merkez üssü Gölcük olan, çevre illerle birlikte Düzce’yi de derinden etkileyen depremin yıldönümünde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir anma mesajı yayımlayarak deprem gerçeğinin bir an bile unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

 

   Başkan Özlü mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

   “Toplam 17 bin 840 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 43 bin 953 vatandaşımızın ise yaralandığı bu büyük felaket bize doğanın kanunlarını hatırlatmış, deprem gerçeğini acı bir tecrübe ile göstermiştir. 17 Ağustos 1999 gecesi meydana gelen bu elim afet sonucunda Düzcemiz ağır yaralar almış, çarpık yapılaşma sonucu yıkılan binaların altında 270 kardeşimiz can vermiştir. Yaşadığımız şehrin zemin yapısı gereği deprem tehlikesine karşı bilinçli olmanın altını her fırsatta çizdik. Cumhurbaşkanımızın isteği, önerisi doğrultusunda yatay yapılaşma konusunda ilk düzenlemeyi göreve gelir gelmez hayata geçirmiştik. Bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğimizi, o gün söylemiştik. Şimdi bir kez daha tekrarlamak boynumuzun borcudur. Bize düşen afet risklerine karşı her türlü önlemin alınması konusunda yaptırım gücümüzü kullanmaktır, insan hayatı her şeyin üzerinde ve değerlidir. Afetlerden alacağımız dersleri, acı tecrübelerle yüz yüze kalmadan uygulamaya devam edeceğimize inancımla, 17 Ağustos 1999’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremden yaralı kurtulanlara ve tüm Düzceli kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi, şehrimizi her türlü afetten korusun.”