‘Liyakatin önemi bir kere daha ortaya çıkmıştır’

İyi parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er Ulaşımda yaşanan aksaklıkları ve Düzce Belediyesinin yeni ulaşım sistemini değerlendirdi. Er, " 2019 senesinin son baharında başladığı kamuoyuna ilan edilen ve 2020 Ocak ayında ulaşım sıkıntısı kalmayacağı 2020 Haziran ayındanda da ulaşım Master planının hazır olacağı kamuoyuna duyurulan Düzce Belediyesi bazlı ulaşım çalışmalarının sürekli aksamalar ve gecikmeler ile gündeme gelmesine şahit olunmaktadır" dedi.

‘Liyakatin önemi bir kere daha ortaya çıkmıştır’
27.08.2020 - 13:44
627

   İyi parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er Ulaşımda yaşanan aksaklıkları ve Düzce Belediyesinin yeni ulaşım sistemini değerlendirdi. Er, " 2019  senesinin  son baharında başladığı kamuoyuna ilan edilen ve 2020 Ocak ayında ulaşım sıkıntısı kalmayacağı 2020 Haziran ayındanda da ulaşım Master planının hazır olacağı kamuoyuna duyurulan Düzce Belediyesi bazlı ulaşım çalışmalarının sürekli aksamalar ve gecikmeler ile gündeme gelmesine şahit olunmaktadır" dedi.

 

   Er, "Belirtilen çalışmaların bir türlü bitirilememesi, araç ihalesinin ilan edilen tarihte sonlandırılamaması, yeni araçların sisteme dahil sürecinin mütemadiyen ertelenmesi, elektronik biletleme sisteminde ilgili firma ile yaşanan sürecin vatandaşı mağdur etmesi ve bugün son olarak aşağıdaki fotoğraflarda da görüldüğü üzere eskilerinin  değişmesi paralelinde yaşlı ve engelli kartlarının değişimi esnasında, pandemi sürecinde olduğumuz şu günlerde, yetkililerce sistemin çalışmadığının söylenmesi sebebi ile yaşanan izdiham ve güneşin altında eziyet çeken yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın varlığı bilinen gerçeklerdir" dedi.

 

   Er, "Yapıcı muhalefet anlayışımız ile sistemin çalıştığını görmeyi beklememiz yatırımcı ve vatandaşı şüphede bırakacak açıklamaları yapmamanın doğru olduğu kararı çerçevesinde bu güne kadar hareket etmememizin asli sebebidir. Fakat yukarıda bahsi geçen aksaklık ve yanlışlar belediye yetkililerinin planlama ve icraat noktasında dikkatli ve özenli çalışmalarının ve kamuoyunu şeffaf şekilde bilgilendirmelerini zaruri kılmaktadır.

 

   Düzceli hemşerilerimizin sabrı tükenme noktasındadır. Halkımız bu yaşananları hak etmemektedir. Sizleri, önceki farklı çalışmalarınızda da defaten ifade ettiğimiz gibi, daha dikkatli, planlı ve özenli çalışmaya davet ediyoruz. Liyakatin önemi bir kere daha ortaya çıkmıştır" dedi.