Belediye sessiz!

Ekmeklerini taksicilik yaparak kazanmaya çalışan esnafların sıkıntıları devam ediyor. Çare bulması, proje üreterek sosyal yaşamlarını iyileştirmesi gereken Düzce Belediyesi ise sessizliğini koruyor.

Belediye sessiz!
28.08.2020 - 15:45
541

  Ekmeklerini taksicilik yaparak kazanmaya çalışan esnafların sıkıntıları devam ediyor. Çare bulması, proje üreterek sosyal yaşamlarını iyileştirmesi gereken Düzce Belediyesi ise sessizliğini koruyor.

 

   Geçtiğimiz hafta içi kaleme aldığımız ve internet sitemizde yer alan “Taksici esnafının derdi büyük! Belediye bu konuda ne yapıyor?” başlığı ile taksici esnafının sorunlarının bir kısmını dile getirdiğimiz haberin ardından geçen sürede konunun muhatabı durumundaki Düzce Belediyesinde sessizlik hakimiyetini sürdürüyor.

 

   Hali hazırda normal şartlar altında bile sıkıntıları oldukça fazla olan, korona salgınının başlamasıyla birlikte bu sorunları katlanarak devam eden, il genelinde alınan tedbirler kapsamında çalışma şartları daha da ağırlaşan taksici esnafının mağduriyeti devam ediyor.

 

 

DURAKLAR YETERSİZ

 

   Bugüne kadar görmezden gelinen, ekonomik manada alınan kararlarla birlikte sürekli bir bilinmezlikle ekmeklerini kazanmaya çalışan, bir tek müşteri kaçırmamak adına 7/24 esasına göre hizmet vermek durumunda kalan, en büyük sosyalleşme alanları olan duraklarının yetersizlikleri sorunlarının katlanarak büyümesine neden oluyor.

 

DURAKLARDA TUVALET YOK

 

   Atatürk Bulvarında bulunan durağa bağlı olarak çalışan taksici esnafları, duraklarının bulunduğu konumun cami yanı olduğunu, tek yön olan yoldan ötürü giriş çıkışlarda sıkıntılar oluştuğunu, müşterilerin göremediğini ifade edip, daha görünür bir yerde olmasını istediklerini dile getirirken, aynı zamanda durakların iç kısımlarında sadece bir lavabo bölümü olduğunu, ancak tuvalet bulunmadığını, bu bakımdan büyük sıkıntılar yaşadıklarını çoklu olarak belirttiler.

 

 

KÖTÜ GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR

 

  Yoğun trafiğin olduğu ve Adliye ile Emniyet Müdürlüğünün yol güzergahı üzerinde bulunan Kervan bölgesindeki taksiciler ise yaşadıkları sıkıntıları çok kez belediyeye bildirmiş olduklarını ancak hiçbir şekilde ses çıkmadığını dile getirirken, duraklarının kaldırıma emanet bırakılmış gibi durduğunu bu yüzden durağa bağlı bazı taksicilerin orada durmaktansa başka bir yeri tercih etmek zorunda olduklarını söylüyorlar.

 

   Düzce’nin göbeğinde yaşananlar ise tam bir hengame durumunda.

 

   Millet bahçesi yapılacağı için kapanan İnönü Parkı’nın önünde bulunan Park Taksi durağının da sorunları Düzce'nin genelindeki sorunlarla eşdeğer şekilde devam ediyor. Toplam 11 taksinin çalıştığı ve 11 taksicinin ekmek yediği bu durakta da sosyal yaşam alanının yetersiz oluşu, içinde bulunduğumuz pandemi sürecini de gözönünde bulundurarak sağlıksız bir ortam oluşturuyor.

 

   Bu ve buna benzer şekilde Düzce’nin muhtelif yerlerinde taksicilik yaparak geçimlerini sağlayan esnaf, iyi-kötü bugünlere gelmiş durumda.

 

 

BELİRSİZLİKLER DEVAM EDİYOR

 

   Ancak, her yerel seçim döneminde daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak adına ağızlarına bir tutam bal çalınan taksici esnafının, pandemi ile birlikte ortaya çıkan ve maske - hijyen - sosyal mesafe kuralları doğrultusunda ne şekilde bir iyileştirilmeye tabi tutulacakları sorusunun yanında, kutu gibi yazıhaneler içerisinde hizmet vermek durumunda bırakılan esnafların bu kuralları ne şekilde uygulayabilecekleri sorusu da yanıt bekliyor.

 

   Konunun ilk ve en önemli muhatabı olan Düzce Belediyesi ve paydaşlarının, taksici esnafının sorunlarını giderme noktasında nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.