Üniversite birincisi olma başarısını gösterdi!

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Düzceli olan Esat Sadıç, 2019-2020 Akademik Yılında Üniversite Birincisi olma başarısını gösterdi.

Üniversite birincisi olma başarısını gösterdi!
28.10.2020 - 13:29
1708

    Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Düzceli olan Esat Sadıç, 2019-2020 Akademik Yılında Üniversite Birincisi olma başarısını gösterdi.

 

   2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Verme Töreni 22.10.2020 tarihinde Covid-19 önlemleri kapsamında Fakülte yerleşkesinde gerçekleştirildi. Mezuniyet Törenine Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hülya Torun, Dr. Öğr. Üyesi Emine Aydın, Bölüm Başkanları, Fakülte öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

 

   Bitki Koruma Bölümünden dereceye giren öğrencilerden Fakülte Birincisi ve aynı zamanda Üniversite Birincisi Esat Sadıç’a Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Fakülte ikincisi Betül Kabakçı’ya ve Fakülte üçüncüsü Ömer Aydın’a öğrencilerin Danışman Hocaları olan Sayın Doç. Dr. Zübeyde Filiz Arslan tarafından belge ve plaketleri takdim edildi.

 

 

   Açılış konuşmalarında Dekan Prof. Dr. Öztemiz;

 

 ̎  Tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan ve insan sağlığını tehdit eden koronavirüs (Covid-19) salgını ile bir kez daha insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan gıda gereksinimini karşılayan Tarımın ne kadar stratejik ve hayati bir sektör olduğuna şahit oluyoruz. Tarımsal potansiyeli yüksek olan Ülkemizin tarım ve gıda sektöründeki mevcut potansiyelinin sürdürülebilir olması için hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Bu da ancak nitelikli tarımsal eğitim ile piyasanın isteklerini karşılayan siz ziraat mühendisleri ile mümkün olacaktır” diyerek, tarımda üretimin sürdürülebilirliğin önemini vurguladı. Fakültemizin tüm mezunlarının, ülkemizin tarımsal kalkınmasında önemli katkı sağlayacaklarını ve bugün hayata uğurladığımız siz sevgili öğrencilerimizin de bu süreçte üstünüze düşecek her görevi itinayla yerine getireceğinize olan inancım tamdır’’ dedi. Fakülte ve Üniversite derecesine giren öğrencilerimize bu başarının mimarının başta kendileri olduklarını, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gösterdiklerini;  sevmek ve istemek, çok çalışmak ve fedakârlık gibi bu üç bileşenden oluşan azmin kendilerini bu başarıyı elde etmelerini sağladığını ve bundan sonraki yaşamlarında da bu azimle yola devam etmelerini ifade ederek tebrik etti ve konuşmasını emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

 

   Plaketini alan Üniversite ve Fakülte Birincisi Esat Sadıç, teşekkür konuşmasında ‘’azimli olmanın getirdiği mutlulukla; "Eğitim sürecindeki desteklerinden dolayı, başta Dekan hocam olmak üzere tüm hocalarıma ve aileme teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

   Öğrencilerin Danışman Hocaları Doç. Dr. Arslan ise konuşmalarında öğrencilerin öğrenim hayatlarındaki çaba ve gayretlerini anlatan anıları paylaşarak öğrencilerine başarılar diledi.

 

 

   Fakülte akademik ve idari personellerin duygu ve düşüncelerinin de paylaşıldığı mezuniyet ve ödül törenimiz dilek ve temenniler ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

   Dört yıllık eğitim hayatı boyunca çalışkanlığı ve azmi ile hem derslerinde hem de arkadaşları ile olan sosyal ilişkilerinde de örnek olan öğrencilerimizin diğer öğrencilerimize de ışık tutacakları inancındayız.

 

   Ziraat Mühendisi ünvanı almaya hak kazanarak bu başarıya imza atan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.