Dünya Engelliler Günü’nü kutladılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay, CHP İl Başkanı Haluk Demir ve DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dünya Engelliler Günü’nü kutladılar!
3.12.2020 - 15:32
1199

   Düzce Valisi Cevdet Atay, CHP İl Başkanı Haluk Demir ve DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Cevdet Atay

 

   Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorumlulukla çözmesi gereken sorunlardır. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret göstermeliyiz.

 

   Hayata dezavantajlı başlayan kardeşlerimizin bütün zorluklara rağmen sporda, kültürde, bilimde, sanatta, eğitimde ve iş dünyasında ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Onların mücadele, azim ve gayretleri hepimiz için ilham kaynağıdır.

 

  Engelli kardeşlerimizin hayatını daha da kolaylaştırmak, umutlarını daima diri tutmak için devletimiz bütün imkânlarını seferber etmektedir. Onları teşvik etmek, sosyal hayata dahil etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki bariyerleri el birliğiyle kaldırmak ise hepimizin vazifesidir. Unutulmamalıdır ki, her insan bir engelli adayıdır. Bu sebeple; engelliler için gerekli olan toplumsal dayanışmanın ve desteğin oluşturulması gerekir. Engellilerin yardım ve ihtiyaçlarına pür dikkat kesilmek, her şeyden önce vicdânî, insânî ve ahlâkî sorumluluğumuzdur.

 

   Ayrıca günümüz dünyasında toplumların gelişmişlik ölçütlerinin başında o toplumun engelliler için sağladığı imkanlar gelmektedir.

 

   Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Haluk Demir

 

   Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur.

 

   Zira her zaman ifade ettiğimiz üzere, engellilik sadece bu durumun içerisinde bulunan kişileri ve onların yakın çevresini değil, vicdani sorumluluk gereği tüm toplumu ilgilendirmesi gereken bir süreçtir.

 

   Pozitif ayrımcılığı sonuna kadar hak eden engelli vatandaşlarımızın yılda sadece bir gün değil her gün, her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

 

Murat Caymaz

 

   DEVA Partisi Düzce Kurucu İl Başkanı Murat Caymaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında mesaj yayımladı.

 

   “Engelli bireylerimize toplumun farklı noktalarında fırsatlar sunmak, görevler vermek, onları anlamak adına atacağımız en güzel adımdır” ifadesinde bulundu.

 

   Demokrasi ve Atılım Partisi Düzce Kurucu İl Başkanı Murat Caymaz, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Mesajında özellikle engelli bireyler için hayatı kolaylaştıracak çalışmaların uygulanması gerektiğine dikkat çeken Caymaz, şu ifadelere yer verdi:

 

    “Dünya’daki yaşantımız sırasında birçok zorlukla mücadele ediyoruz. Yaşantımızın bir gerçekliği olarak da engellilik durumu bu zorluklardan biri. Her birimiz bir engelli adayı olarak, fiziksel ya da zihinsel engelli bireylerimizi anlamak adına bu gerçekliği bilerek yaşamalıyız. Bugün engelli bir vatandaşımız sokakta, sorunla karşılaşmadan ilerleyemiyorsa bu gerçekliğin farkına varılmadığının göstergesidir.  Devlet, her bireyine eşit imkanlar sunmalı ancak engelli bireylerine daha fazlasını vermelidir. Bu noktada mecliste, belediyelerde hatta mahallelerde engelli bireylerin istek ve sorunlarına çözüm arayacak, içerisinde engelli bireylerin bulunduğu komisyonlar görevlendirilebilir. Engelli bireylerimize toplumun farklı noktalarında fırsatlar sunmak, görevler vermek onları anlamak adına atacağımız en güzel adımdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli bireylerimizin sorunlarının çözüme kavuştuğu bir Türkiye temenni ediyor ve bunun için çalışacağımı bildiriyorum.”