Kadın Hakları Gününü kutladılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kadın Hakları Gününü kutladılar!
5.12.2020 - 14:31
1279

   Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Cevdet Atay

 

   “5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulü, ülkemizde her yıl "Kadın Hakları Günü" olarak kutlanmakta olup bu anlamlı günün 86. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

   Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı bu özel gün, ülkemiz için bir milattır. Türk Kadını, dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Bu millet Kurtuluş Savaşını kadın erkek omuz omuza kazanmış bir millettir.

 

   Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, kadınların toplum hayatına katılmalarının yollarını açmış, demokrasinin ve kalkınmanın ölçüsü olmuştur. Bugün kadınlarımız, eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü arttırmakta ve bizleri gururla temsil etmektedirler. Kadınların olmadığı bir sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez.

 

   Kadınlarımıza eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyor, geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Ayşe Keşir

 

   Dünyada pek çok ülkeden önce, 1934’de Türk kadını Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde, yönetime dahil oldu ve seçme-seçilme hakkını elde etti.

 

   Tarih boyunca vatanı, milleti için can veren, emek veren, alın teri döken Türk kadını, modern Türkiye’de de ülkesinin yarınlarında söz sahibi oldu.

 

   Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti, kadınlar için bir siyaset okulu oldu ve kadınlar, siyaset başta olmak üzere hayatın her alanında daha da güçlendi. Seçilen kadınlar arasındaki ayrımcılık, 2013 yılında sona erdi ve 5 Haziran 2015 seçimlerde tüm kadınlar, eşit şartlarda seçimlere girdi.

 

   AK Parti öncesi, TBMM’deki kadın oranı 1935’deki %4’ü hiç aşamadı. Hatta %1,5’e kadar düştü. Bugün TBMM’deki 102 kadın milletvekilinin 53’ü AK Parti’de ve 27. Dönemde kadın milletvekillerinin oranı %17. Biz Türk kadınları, ak parti döneminde eğitimde vesayetin kalkması ve eşit fırsatlar ile kadın erkek omuz omuza vererek, işçi, girişimci, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, sendikacı, siyasetçi olarak, çocuklarımıza ‘’büyük Türkiye’’yi miras bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

   Başkan Özlü, mesajında “Kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin gücü olmaya devam edeceklerdir “ dedi.

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye’de kadınlara “Seçme ve Seçilme Hakkı’nın” verilmesinin 86’ıncı yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

   Başkan Özlü, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadınların her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ettiğini ve bunun bir göstergesi olarak bütün dünya ülkelerinden önce Türk kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanıdığını belirterek şunları söyledi;

 

   “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’de Batı ülkelerinden önce ‘Seçme ve Seçilme Hakkını’ Türk kadınına armağan etmiştir. Bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, siyasette, basın ve daha birçok alanda başarıya imza atan Türk kadınları, isimlerini tarihe yazdırmayı başarmışlardır.”

 

   “Kadınlar, toplumda maddi ve manevi değerlerin oluşmasında en kurucu etkenlerin başında gelmektedir” diyerek açıklamasına devam eden Başkan Dr. Faruk Özlü,  “Kadınlarımız, eğitimden sağlığa, iş dünyasından, siyasete kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin gücü olmaya devam edeceklerdir.

 

   Bugünün kadınların değerinin ve öneminin anlaşılması için bir fırsat olması gerektiği düşüncelerimle doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz tüm dünya ve ülkemiz kadınlarının “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”şeklinde konuştu.