VATANDAŞLARA ATIK UYARISI; “KANALİZASYON ÇÖP DEĞİLDİR”

   Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, bu yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiği alt yapı, kanalizasyon ve kanal açma çalışmalarıyla göz doldurdu.

VATANDAŞLARA ATIK UYARISI; “KANALİZASYON ÇÖP DEĞİLDİR”
20.04.2021 - 16:27
537

   Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, bu yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiği alt yapı, kanalizasyon ve kanal açma çalışmalarıyla göz doldurdu.

    24 saat çalışan müdürlük ekipleri, zorlu kış şartlarında dahi 56 mahallede çalışmalarını aksatmadı. Ekipler, en çok zorlayan konuların başında ise kanalizasyon hatlarına “gelişi güzel” atılan atıklar geldi.

   Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, kış aylarının başlangıcı olan 2021 yılının ilk 3 ayında 56 mahalle özelinde yaptığı alt yapı ve temizlik çalışmaları ve oluşan arızalara hızlı şekilde müdahale ederek yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçti.

    Ekipler, 56 mahalle genelinde 2 Bin 828 metre yeni içme suyu hattı, 4 Bin 274 metre kanalizasyon hattı, Bin 597 metre yağmurlama hattı döşerken, 2 Bin 38 tıkalı kanala müdahalenin yanı sıra Bin 358 kez de vidanjörle foseptik çekti.



2 BİN 828 METRE YENİ İÇME SUYU HATTI DÖŞENDİ
   Müdürlük, kentin içme suyuna erişimi noktasında sıkıntı yaşanmaması ve mevcut sıkıntıların minimize edilmesi adına yılın ilk 3 ayında belirli bölgelerde yaptığı çalışmalarla 2 Bin 828 metre yeni içme suyu hattı döşedi.

   Bu süreçte 69 adet yeni abonenin de bağlantı işlemlerini tamamlayan ekipler, meydana gelen 558 su patlağı arızasına da müdahale etti.

KANALİZASYON HATTI, PARSEL BAĞLAMASI VE BACA YÜKSELTMELERİ YAPILDI


   İçme suyunun yanı sıra atık suların aktarılma çalışmalarını da gerçekleştiren ekipler, üç ayda 4 Bin 274 metre kanalizasyon hattı döşedi. Hat çalışmaları kapsamında 65 adet kanalizasyon parsel bağlaması ile 146 adet de kanalizasyon baca yükseltilme işlemini yapan ekipler, kanallarda meydana gelen 14 arızanın da giderilerek, hatların sağlıklı şekilde işleyişini sağladı.


700 TIKANMA PROBLEMİ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU


   Ekipler, İhtiyaç duyulan mahallelere yeni yağmurlama hatlarının oluşturulması için Bin 597 metrelik çalışma yürüttü. Ekipler, mevcut hatlarda oluşan tıkanmaların önüne geçmek için temizlik çalışmalarını sürdürerek 700 noktaya müdahale etti.

3 AY BOYUNCA GÜNLÜK 22 KANAL TIKANMASINA MÜDAHALE EDİLDİ

 
   İlk 3 aylık dönemde yaşanan kanal tıkanmaları noktasında günlük ortalama 22’nin üzerinde toplam 2 Bin 38 vatandaşın talebine geri dönüş sağlayarak, yaşanabilecek sıkıntılarının hızlı şekilde önüne geçildi. Ekipler, ayrıca vidanjörle Bin 358 foseptike müdahale ederek bölgeler bazında sıkıntı yaşanmasının önüne geçti.

ATILAN ATIKLAR, ŞEBEKENİN ZARAR GÖRMESİNE SEBEP OLUYOR

   Kanalizasyonlara çöp atılmaması konusunda uyarılarda bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, "Kanalizasyon borularının içerisine atılan inşaat atıkları, poşet, temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, pet şişe, gibi maddeler tıkanmalara neden olan başlıca sebeplerdir. Kanalizasyon şebekelerinin amacı dışında kullanılarak atılan atıklar, sistemin zarar görmesine sebep oluyor.

   Aynı şekilde lavabolardan dökülen her damla yağ da kanalizasyon sistemine ciddi zararlar veriyor. Tıkanan hatlar sebebiyle kanalizasyon şebekelerinde taşmalar meydana geliyor. Kanalizasyon hatlarımız çöp değildir. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

                                              


Editör: B. Zengin