BioNTech aşısında üçüncü doz kimlere uygulanacak?

Bilim Kurulu’nda alınan kararın ardından mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanmaya başlandı. Hatırlatma dozu, mRNA aşısının üzerinden 6 ay kadar süre geçmiş 60 yaş üstü yurttaşlar, 18-60 yaş arasındaki kronik hastalığı olanlar, başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlara uygulanacak.

BioNTech aşısında üçüncü doz kimlere uygulanacak?
4.11.2021 - 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
747

   Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz mRNA aşısının üzerinden 6 ay kadar süre geçmiş kişilere hatırlatma dozu uygulanacağını açıkladı.

   Kararın ardından bugün mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanmaya başlandı.

HATIRLATMA DOZU KİMLERE UYGULANACAK?

   Hatırlatma dozu, kinci doz mRNA aşısının üzerinden 6 ay kadar süre geçmiş 60 yaş üstü yurttaşlar, 18-60 yaş arasındaki kronik hastalığı olanlar, başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlara uygulanacak.

AŞILAMADA SON VERİLER

   Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Kasım’da açıklanan son verilere göre, 116 milyon 831 bin 329 doza yükseldi.

   18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne oldu.

   En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Urfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

   (BirGün)


Editör: B. Zengin