DÜZCE BELEDİYESİ MISIR, BUĞDAY VE SEBZE ÜRETİYOR

Düzce Belediyesi, Başkan Dr. Faruk Özlü’nün önemle üzerinde durduğu “Tarım Akademisi” bünyesinde örnek bir çalışmaya imza attı. Düzce’nin verimli topraklarında belediye mülkiyetinde bulunan arazilere mısır, buğday ve çeşitli sebzeler ekildi. Yakın zamanda hasat edilecek ürünler Beltur A.Ş. mağfiretiyle hem sosyal tesislerde kullanılacak hem de satışa sunulacak.

DÜZCE BELEDİYESİ MISIR, BUĞDAY VE SEBZE ÜRETİYOR
15.07.2023 - 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
343

Düzce Belediyesi il genelinde üretimi teşvik etmek amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Düzce ovasının verimli topraklarında; 40 dönüm FÜPAŞ arazisi Tarım Akademisi’nde ve 15 dönüm Konuralp’te mülkiyeti kendisine ait arazide silajlık mısır ekti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün önderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilgili müdürlüklerin desteği ve iş birliği ile Düzce’de tarım bölümüne öğrenim gören öğrenciler de ekim çalışmalarında yer aldı.

TOHUMLARI BAŞKAN ÖZLÜ EKTİ
Kısa bir süre önce ekim çalışmalarını ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, FÜPAŞ arazisi Tarım Akademisi’nde mısır ekimine eşlik etti. 40 dönüm alan üzerinde açıklamada bulunan Başkan Özlü Düzce’nin verimli topraklara sahip olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Düzce Belediyesi’nin sahip olduğu araziler var. Bu arazilerden bir tanesi Konuralp’te. Bu bölgedeki arazimize ekim yaptık. Düzce’de yine farklı yerlerde arazilerde ekim yaptık. Bu işi yaparken şehrimizde ekilmedik bir karış yer bırakmıyoruz. Düzce çok verimli topraklara sahip bir yer. Aslında burası çeltik bölgesi onu yetiştiren arkadaşlar da var. Burada ekim yaptığımız alanda mısır yetiştirdik. Bu özel bir mısır, tohumu Tarım Müdürlüğümüzden tedarik ettik. Burası uzun zamandır ekilmiyordu, nadasa bırakılmış gibi düşünebilir. Dolayısıyla yüksek bir verimlilik alacağımıza inanıyorum.”

SEBZE VE BUĞDAY DA EKİLDİ, HASAT YAKLAŞTI
Toplam ekim alanının 60 dönümü bulduğu tarım seferberliği kapsamında sadece mısır değil 4 dönüm alanda sebze, 6 dönüm alanda ise buğday yetiştirmek üzere ekim yapıldı. Hasat zamanının yaklaştığı tarım çalışmaları kapsamında elde edilen ürünler Beltur A.Ş. aracılığı ile sosyal tesislerde kullanılacak ve aynı zamanda satışı da yapılacak.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız