DÜHAK seferber oldu!

Düzce Hayvanları ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği Akçakocada yaşanan selden dolayı açlık çeken canların imdadına yetişti.

DÜHAK seferber oldu!
22.07.2019 - 09:31
348

   Düzce Hayvanları ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği Akçakoca'da yaşanan selden dolayı açlık çeken canların imdadına yetişti.

 

   Geçtiğimiz günlerde Düzce'yi etkisi altına alan sağanak yağış Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde sele neden olmuştu.

 

   Selde mahsur kalanlar için Düzce Valiliği başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, dernekler ve gönüllüler seferber olarak yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemişlerdi.

 

   Bir duyarlı davranışta Düzce Hayvanları ve Hayvan Haklarını Koruma Derneğinden geldi.

 

   DÜHAK üyeleri dernek imkanlarını seferber ederek Akçakoca'ya çıkarma yaptı. 

 

 

   Selden etkilenen sokak köpekleri için mama, battaniye ve ilaç dağıtıldı.

 

   Dernek üyeleri kendi imkanlarıyla ulaşabildikleri bölgelerde yaşayan canlar için gerekli çalışmaları yaparken, kapalı köy yollarında ulaşamadıkları noktalardaki sokak köpekleri için AFAT görevlilerine 500 kilo mama verdiler.

 

 

   DÜHAK Derneği yönetim kurulu : " Sel felaketlerinde unutulmaması gereken bir konuda hayvanlardır. Felakette sokak hayvanı başta olmak üzere çok sayıda inek, at vb. gibi hayvan hayatını kaybetmiştir. Hayvanları bu tür afetlerde korumak ve gözetmek vicdanı bir sorumluluktur. Yetkililerden ve halkımızdan bu süreçte hayvanlara karşı duyarlı ve bilinçli olmasını talep ediyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun diliyor yaraların ivedilikle giderilmesini umuyoruz." ifadelerinde bulundu.