Düzce Belediyesinden temizlik çıkarması!

Düzce Belediyesi Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak üzere ilk günden itibaren başlattığı çalışmaları aynı hızla sürdürüyor. Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Celal Kasapoğlu ve Dr. Cengiz Tuncer koordinasyonunda bir araya gelen 150 belediye personeli Akçakoca’daki temizlik çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

Düzce Belediyesinden temizlik çıkarması!
25.07.2019 - 13:34
463

   Düzce Belediyesi Türkiye’yi ayağa kaldıran sel felaketinin ardından sahadaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Afetin yaşandığı günün gecesinden itibaren tüm birimleri ile sahada olan Düzce Belediyesi selzedelere kullanım suyu ulaştırmanın yanı sıra temizlik ve ilaçlama işlemlerine de devam ediyor. Akçakoca ve Cumayeri’nde yürütülen çalışmalara araç ve personel desteği sağlayan Düzce Belediyesi bünyesinde yine örnek bir çalışmaya daha imza atıldı. Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Celal Kasapoğlu ve Dr. Cengiz Tuncer koordinasyonunda gönüllülük esasına dayalı olarak 150 belediye personeli, çeşitli iş makineleri ile temizlik çalışmalarına destek olmak amacıyla yola çıktı.

 

   Düzce Belediyesi önünden araçlarla yola çıkan personel adına açıklamalarda bulunan Dr. Tuncer afetin ilk gününden itibaren süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek “açıklamama ‘Düzce Bizim Evimiz’ diyerek başlamak istiyorum. Evet, herkes memleketini sever ama biz ölürüz diye bir sloganımız var. Biz burada deprem, sel birçok afet gördük. Bu durumlarda ilk koşan hep yerel halk olmuştu. Bu sel olayında da olayın başından itibaren her an o bölgede bulunduk. İlk gece Celal başkanımız sahadaydı, valimiz ile beraber koordinasyondaydı. Ondan sonra Başkanımız Sayın Faruk Özlü oradaydı, hem sabah hem akşam diğer belediye başkan yardımcılarımız oradaydı” şeklinde konuştu.

 

 

“Düzce Belediyesi İlk Günden İtibaren Sahadan Ayrılmadı”

 

   Afet sonrası Düzce Belediyesi hakkında kamuoyunu yanlış yönlendiren dedikodular olduğunu ifade eden Tuncer “sahada hiç bulunmadığımıza dair bir algı var. Evet, biz işin şov kısmına önem vermemiştik, bizim için amaç hizmetti. Daha selin olduğu gece Sayın Okan Yanmaz ile konuştuk, kaç kişi istiyorsanız biz temizlik ekibi yollayacağız, sahada bulunacaklar dedik. Hatta Okan Bey de ben yerleri belirleyeyim ona göre arkadaşları yönlendirelim dedi. Biz ilk gün bu teklifi yaptık, temizlik ve su tankerlerimizi yolladık. Yıkama araçlarımız da sahadaydı. Kimsenin aklında belediyemiz orada değildi gibi bir algı olmasın. Ayrıca dere çalışmalarında İtfaiye ekibinden arkadaşlar bilfiil görev aldılar. Şimdi basında böyle bir algı var. Bu gerçek değil, bundan üzüntü duyduk. Ayrıca hiçbir kurum kuruluş başka bir kurumdan gelen yardımı kabul etmeme gibi bir durum içine girmez. Biz deprem zamanında başka ülkelerden gelen yardımı kabul etmişiz, böyle bir durum söz konusu olamaz” dedi.

 

 

“Düzceliler Yardımseverdir, Hep Birlikte Yaralarımızı Saracağız”

 

   150 kişilik ekibin tamamen gönüllük esası ile oluştuğunu aktaran Dr. Cengiz Tuncer, Düzceliler’ in ne kadar yardımsever olduğundan bahsederek “biz bu programı arkadaşlara söyleyince hepsi seferber oldu. Bakın burada yalnızca temizlik işleri yok, her birimden arkadaşımız var. Herkes taşın altına elini koydu. Hep birlikte sahadayız. Akçakoca’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Biz hep birlikte sahadayız, bunu herkes bilsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.