ACININ ROZETİ DE SİYASETİ DE YOKTUR

ACININ ROZETİ DE SİYASETİ DE YOKTUR
2.08.2019 - 10:05
234

Yeryüzünde depremden sonra en fazla can ve mal kaybına neden olan afet sel ve taşkınlardır. Sel olayı meskenlerin su altında kalmasına, insanların boğularak ve sürüklenerek yaşamlarını yitirmesine, bazı malların sürüklenerek tahrip olmasına neden olur.

 

Tarım alanlarının gereksiz materyallerle kaplanması, kanalizasyon sularıyla içme sularının karışması, sonucunda salgın hastalıkların baş göstermesi selin başlıca etkileridir.

 

Selin etkileri ise meydana geldiği yörede bulunan ve bu olaylara müdahale etmekle ilgili olan  kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş olduğu reaksiyon ile en aza indirgenmeye çalışılır.

 

Düzce'mizde de yakın zamanda sel felaketi meydana geldi ve ne yazık ki 7 canın sel sularına kapılarak, ölmesine neden oldu. Daha da fazla olabilirdi ki çok şükür olmadı. Keşke hiç olmasaydı; ama kaderin önüne ne yazık ki geçilemiyor.

 

Felaketten sonra öncelikle Düzce ve tüm illerdeki kurumlar olay yerine gelerek, arama ve kurtarma çalışmalarına katıldılar. Düzce Valimiz Sayın Zülkif Dağlı başta olmak üzere çalışmaları 24 saat yerinde takip ederek, gerekli ekiplerin sel felaketinin yaşandığı bölgelere kanalize etti. Bu bakımdan Sayın Valimiz takdiri kesinlikle hak etmiştir.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

http://www.duzcerota.com/ayfer-ozturk-yuksel/2066-acinin-rozeti-de-siyaseti-de-yoktur