Macaristanda Atalar Günü kutlaması

Macaristantın Bugac yaylasında düzenlenen Hun-Türk Kurultayı ve Macar Atalar Günü renkli görüntülere sahne oldu. 16 Ağustosta başlayan ve bugün sona erecek olan etkinliklerde Uzak Asyadan Macaristana dünyanın farklı bölgelerinden Türk topluluklar bir araya geldi.

Macaristanda Atalar Günü kutlaması
19.08.2019 - 11:50
573

Macaristan'ın Bugaç yaylasında her yıl gerçekleştirilen Hun-Türk Kurultayı ve Macar Atalar Günü festivali 16 Ağustos'ta başladı. 18 Ağustos'ta sona erecek etkinliklerde tarihi görüntüler yaşandı.

 

Uzak Asya'dan Macaristan'a kadar dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Türk topluluklarının katıldığı kurultayda gelenler kendi yörelerini ve kültürlerini tanıtıyor.

 

 

Macar Turan Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye, Macaristan, Japonya, Bulgaristan, Türkmenistan,Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, , Moğolistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya'daki çok sayıda Türk topluluğu katılıyor.

 

 

Etkinlik sırasında yerel ve tarihi kıyafetlerini giyen katılımcılar Bugaç yaylasındakileri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Eski çağlardan Türk savaşçıların kullandığı zırhların da sergilendiği etkinliğe her yıl artan sayıda katılım gerçekleşiyor.