2/B arazilerinde süre uzatıldı!

2/B Arazilerinde satış süresi uzatıldı. Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 2/B alanlarında bulunan taşınmazlar ile hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

2/B arazilerinde süre uzatıldı!
19.08.2019 - 18:29
426

   2/B Arazilerinde satış süresi uzatıldı. Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 2/B alanlarında bulunan taşınmazlar ile hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

 

   Düzce Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

 

  “Bilindiği üzere, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırlan dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında 6292 Sayılı Kanun 26.04.2012 tarihli ve 28275 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve Kanun hükümleri doğrultusunda işlemler yapılmaktadır. 10.07.2019 tarih ve 30827 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair yayımlanarak yürürlüğe giren 7181 sayılı Kanunla, 1-6292 sayılı Kanuna eklenen “Hak Sahipliği İhtilafları” başlıklı geçici 8. Maddesi hükmü gereğince: Kanunun 7. Maddesi (iade) kapsamında kalan taşınmazların kullanıcılarının ve kayıt maliklerinin farklı kişiler olmaları nedeniyle satın alma veya iade hakkından yararlanamayanlar, 31/12/2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları halinde durumlarına göre 6. Maddenin on ikinci fıkrası veya 7. Maddenin dördüncü fıkrası hükümlerinden yararlandırılır 2- 6292 sayılı Kanuna eklenen “Başvuru ve ödeme sürelerinin uzatımı” başlıklı 9.maddesinde: 2/B alanlarında bulunan taşınmazlar ile Hazineye ait tarım arazilerinin bu kanun kapsamında satışına ilişkin olarak; Süresi içinde başvuru yapmayanların başvuru süresi, Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin ödeme süresi, Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi,  16 ARALIK 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

   Bendi kapsamında kalan taşınmazların satış bedeli; 2/B ve Hazineye ait tarım arazilerinin Kanunda belirtilen başvuru sürelerinin son gününü izleyen üç aylık sürenin bittiği günden, bu Kanun kapsamında ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranlarında artırılarak hesaplanır. Bundan yararlanılabilmesi için bu şekilde hesaplanan satış bedelinin yüzde ellisinin yapılacak tebligattan itibaren üç ay içinde ödenmesi gerekir. Bendi kapsamında kalanlar için satış bedeli: kendilerine yapılan tebligatta belirtilen ödeme süresinin son gününü izleyen günden, bu Kanun kapsamında ödeme yapmak amacıyla başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranlarında artırılarak hesaplanır. Bundan yararlanabilmesi için bu şekilde hesaplanan sarış bedelinin yüzde ellisinin 16/12/2019 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Bendinden (taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler ) yararlanabilmesi için vadesi geçmiş taksit tutarlarının tamamının, vadesi gelmemiş tutarların yüzde ellisinin 16/12/2019 tarihine kadar ödenmesi gerekir.”