Zafer Bayramını kutladılar!

Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve CHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Zafer Bayramını kutladılar!
29.08.2019 - 12:28
410

   Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve CHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

 

Mustafa Keskin

 

   AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

   “Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır, Toprak Eğer Uğurun ’da Ölen Varsa Vatandır.”

 

   ‘’Bugün gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, kurtuluş savaşımızın en büyük zaferinin 97. yıl dönümüdür. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.’’

 

   İl Başkanı Mustafa Keskin mesajında; “Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milleti, Kurtuluş Savaşıyla büyük bir mücadele vermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biridir.

 

   Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, Milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, burada hiçbir fedakarlıkdan kaçınmamıştır. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerinin bozguna uğratarak, birlik ve beraberlik ve dayanışma içerisinde mücadelemiz sürecektir. Çanakkale’yi geçilmez kılan, kurtuluş savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir.

 

   Bugün de Türkiye Cumhuriyeti, kararlı adımlarla yoluna devam etmektedir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir. Ulaştığımız seviyeyi, parlak bir geleceğin habercisi olarak değerlendiriyorum. İnanıyorum ki Türkiye, ekonomisiyle, demokrasisiyle ve ordusuyla istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir.

 

   30 Ağustos Zafer Bayramında, bu ülkeyi bizlere miras bırakan Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Yunus Özay Er

 

   İyi parti il başkanı Yunus Özay Er 30 Ağustos Zafer bayramını kutlayarak, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, düşman birliklerini Anadolu'dan çıkarmak amacıyla başlattığı harekât sonucu işgalci birliklerin Anadolu topraklarından sürülüşünün 97. yıl dönümünü kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz" dedi.

 

   Er mesajında; 30 Ağustos zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli ve güçlü adımdır. Vatan topraklarımızda milli irademizin ve bağımsızlığının ilelebet süreceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Aziz Milletimiz bu önemli adımın ardından yüksek bir iddia ortaya koymuş, “muasır medeniyetler seviyesini yakalama” hedefiyle cumhuriyeti kurmuştur.

 

   İnancı ve kararlılığı dışında her şeyini kaybetmiş olan aziz milletimiz,  verdiği var olma mücadelesinin neticesinde bir kere daha büyük bir zafer kazanarak, bağımsızlığa giden yolda tüm engelleri bertaraf etmiştir. Dolayısıyla, 97 yıl önce kazandığımız bu büyük zafer, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir.

 

   Vatanımızın kurtuluşunu hatırlamamız iyi anlamamız ve vatanımıza, bağımsızlığımıza  ve onurumuza sahip çıkmamız gerekmektedir.

 

   Başta Atatürk olmak üzere Vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.

 

Fethi Sönmez

 

   Ülkemizin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) emperyalizmine ve onun sinsi piyonlarına karşı vatan savaşı verdiği bugünlerde, Büyük Zaferimiz her zamankinden daha anlamlı hale gelmiştir.

 

   ABD’nin devletimize yerleştirdiği, tarihimizin en büyük ajan örgütlenmesi Fethullahçı Gladyo 15 Temmuz gecesi ordumuzun öncülüğünde ezilmiştir. Halen daha mücadele sürmektedir.

 

   Ülkemizin ve insanlarımızın geleceğini çukurlarla, tuzaklarla, canlı bombalarla ve patlayıcı yüklü araçlarla çalmaya kalkan bölücü terör örgütü PKK hendeklere ve mağaralara gömülmüştür. Pençe harekatıyla gömülmeye devam ediyor.

   Fırat Kalkanı Harekâtıyla ABD-İsrail koridoru yarılmıştır.

 

   30 Ağustos 1922’de bir Haçlı Seferi daha yenilmişti. Bugün de millet ve devlet olarak ABD ve İsrail merkezli benzer bir seferle mücadele ediyoruz.

 

   Yeni zaferlerin eşiğinde milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.

 

Arzu Çakıcı

 

   Zaferle dolu Türk tarihinde, bu 97. Yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922 Çanakkale’den Sakarya’ya uzanan kahramanlık destanının zaferle taçlandırıldığı tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Türk Milleti ve ordusuyla gerçekleştirilen Büyük Taarruz aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı zaferdir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos zaferini bize armağan eden Ulu Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, şükranlarımızı sunuyor, Türk Milletinin bu büyük bayramını Düzce il kadın kolları örgütümüz adına kutluyorum.

 

   Şunu da belirtmek isterim ki; geçtiğimiz aylarda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ, 30 Ağustos ile ilgili talihsiz cümleler kurmuştur. Kendisi, daha önce de Cumhuriyet’in ilkelerini savunan yazarlarımız için de kendine yakışmayacak cümleler kurmuştu. Fakat daha sonrasında, yanlış anlaşıldığını söyleyip, özür dilemişti. Bu sefer, daha çok ileri giderek,30 Ağustos Zafer Bayramımızı ormancılar günü ile kıyaslamış, halkın tümünü ilgilendirmediğini iddia etmiştir. Ormancılar günü sadece ormancıları ilgilendiriyor olabilir ancak, 30 Ağustos Zafer Bayramının tüm halkımızı ilgilendirdiği açıktır. 30 Ağustos sadece protokol bayramı olarak kutlanıyor olabilir. Bu milli bayramımızı kimin bu hale getirdiğini kendisi unutmuş olmalı. Stadyumlarda, şehir caddelerinde resmigeçit törenleriyle kutlanan bu bayramları kim okul salonlarına sıkıştırdı? Bağlı bulunduğu iktidar partisinin politikaları yüzünden, bu kutlamaların halk nezdinde yapılması engellenmektedir. Halkın bunu fark etmediğini mi düşünüyorlar acaba? Halk, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarımızın 15 Temmuz programlarının gerisinde kaldığının farkında.

 

   Unutulmamalıdır ki; 15 Temmuz, 30 Ağustos Zaferi ile kazanılan Cumhuriyet değerlerini korumak için halkın verdiği çabadır.15 Temmuz halkı ne kadar ilgilendiriyorsa, 30 Ağustos’ta ilgilendirmektedir.