‘Siyasi cambazlık yapmayın’

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlhan Duru Düzce Belediyesinin yaptığı zamlara tepki gösterdi.

‘Siyasi cambazlık yapmayın’
21.11.2019 - 14:51
289

   Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlhan Duru Düzce Belediyesinin yaptığı zamlara tepki gösterdi.

 

   Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlhan Duru’nun açıklaması şöyle;

 

   “Düzce Belediyesi 2020 yılı bütçesini zamlar üzerine kuruyor. Bütçe yılını fırsat bilerek, bir ailenin en temel gereksinimleri arasında yer alan su kullanım bedelleri başta olmak üzere, otobüs ücretleri ve daha birçok hizmete zam yaptı.

 

   Bütçesini halkın cebindeki para ve cezalarla kurmaya çalışan Düzce Belediyesinin 'Gönül Belediyeciliğinden' yana esamesi okunmuyor.

 

   Yapılan açıklamalarda zamlara gerekçe olarak yatırım ve işletme maliyetlerindeki artışlar gösteriliyor. Oysa bütçeyi halkın cebindeki parayla oluşturmaya kalkanlar, elektrikten, doğalgaza ve diğer zorunlu giderlere yapılan yüzde 60'lara varacak kadar yapılan zamları görmezden geliyorlar. Bir verip üç alarak halkın cebindeki parayı vakumlayan, iki ileri bir geri taktiği ile zamları görünmez kılmak AK partinin genel zihniyetidir.

 

   Ancak bilmelisiniz ki; bu zam zulmüne kılıf bulamazsınız. Düzce halkı sizin siyasi cambazlıklarınızın farkındadır. Türkiye'nin ekonomik şartları içinde halkımızın alım gücü giderek düşmektedir. Hiç kimse bu gerçekleri göz ardı etmemelidir. Ayrıca, Düzce belediyesinin, kendilerinin söylediği gibi mali krizin temel nedeni yine kendi partilerinin yönetim anlayışından kaynaklandığını cümle alem bilmektedir. ”dedi.