UĞURBÖCEKLERİ 90 DEPREMZEDEYİ DAHA TAHLİYE ETTİ

Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için mücadelesini sürdürüyor. Depremzedelerin tahliyesi için de yoğun çaba sarf eden Düzce Belediyesi ilk etapta 130 kişinin kente getirilmesini sağlarken, 30’u Sakarya’nın Kocaali ilçesine gönderilen ve toplam 90 kişiden oluşan ikinci kafile de bugün 3 araçla Düzce’ye getirildi.

11.02.2023 - 16:08
Güncelleme 12.02.2023 - 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
861

Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından başlattığı seferberliği aralıksız devam ettiriyor. Bir yandan yardım kampanyasını sürdüren Düzce Belediyesi, diğer taraftan da Ulaşım A.Ş öncülüğünde deprem bölgelerindeki vatandaşları Düzce’ye getirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatı ve Başkan Yardımcısı Hasan Günden’in koordinasyonunda depremzedelerin tahliyesi için seferberlik başlatan Düzce Belediyesi bu çerçevede iştirak şirketi Ulaşım A.Ş. çatısı altında şehir içi toplu taşımada kullanılan minibüsleri yardım malzemeleri ile birlikte deprem bölgesine gönderdi.

İlk etapta afet bölgesine gönderilen yardımların bulunduğu 3 otobüsle yapılan taşımada depremin etkili olduğu illerde bulunan 130 depremzedenin Düzce’ye getirilmesine ön ayak olan Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerindeki depremzedelerden oluşan 60 kişilik ikinci kafilenin de 3 minibüs eşliğinde kente getirilmesini sağladı. Ulaşım A.Ş.’nin koordinasyon sağladığı tahliye çalışmalarında ayrıca 30 depremzedenin de Sakarya’nın Kocaali ilçesine nakledilmeleri sağlandı.

Düzce Belediyesi tarafından depremzedelere yönelik başlatılan seferberlik halinin bölgeden ayrılmak isteyenlerin talepleri dahilinde devam edecek.


Editör: B. Zengin
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz