KORUGÖL RESMEN DÜZCE BELEDİYESİ VE TÜRSAB’IN

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri sonucu turizme kazandırılması konusunda çalışma yapılan Korugöl Tabiat Parkı artık resmen Düzce Belediyesi ile TÜRSAB tasarrufuna geçti. Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan 32 hektar alan üzerinde TÜRSAB ve Düzce Belediyesi ortaklığında 2 etaplı proje inşa edilecek.

KORUGÖL RESMEN DÜZCE BELEDİYESİ VE TÜRSAB’IN
26.07.2023 - 18:07
Güncelleme 26.07.2023 - 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
315

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak üzere attığı adımlardan sadece biri olan Korugöl Tabiat Parkı’nın kiralaması daha önce yapılmıştı. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında 32 hektar alanı kapsayan turistik tesis projesinin yapımı için ilgili taraflar arasında imzalar atıldı.

İLK ETAP PROJEDE GÜNÜBİRLİK AKTİVİTE ALANLARI YER ALACAK
Düzce’de turizmin birçok noktada canlanması ile başlayan yatırım atağı Korugöl Tabiat Parkı ile devam ediyor. TÜRSAB’ın yatırım yapacağı 32 hektar alanda onaylanan proje kapsamında mesire alanı, 200 metrekare büyüklükte kır lokantası, 25 adet kameriye, 20 adet mangal ünitesi, 55 adet piknik masası, giriş kapısı (tak), WC, mescit, temiz su çeşmeleri, yürüyüş parkurları, otopark ve 2 adet çocuk oyun alanı inşa edilmesi planlanıyor. 2023 yılı sonuna kadar yapımı tamamlanması planlanan proje sonunda Korugöl Tabiat Parkı yemyeşil doğası içinde hem Düzcelileri hem de çevre illerden gelenlerin uğrak noktası haline gelecek.

KONAKLAMA ALANLARI 2024’TE İNŞA EDİLECEK
TÜRSAB ve Düzce Belediyesi iş birliği ile bölgede yürütülecek yatırım çalışmaları 2024 yılında yapılması planlanan 2. Etap ile devam edecek. Detayları hazırlık aşamasında olan proje onay aşamasından sonra uygulama kısmına geçecek. Proje detaylarında ortama uygun konaklama alanları (bungalov, ahşap yapılar vb.) restoran, idari bina ve yine çocuk oyun alanları ile araç otoparkı yer alması planlanıyor.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız