ROMAN VATANDAŞLARIN ENTEGRASYONUNDA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Düzce Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Düzce İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hazırlanan ‘Kültürleriyle Farklı, Yetenekleriyle Farklı, Meslekleriyle Güçlü Romanlar’ Projesine yönelik eğitim desteğini sürdürüyor.

ROMAN VATANDAŞLARIN ENTEGRASYONUNDA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ
18.01.2024 - 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
66

Düzce Belediyesi, şehirde yaşayan Roman vatandaşların entegrasyonu, çalışmaları ve Düzce’ye kattıkları değerin ortaya çıkarılması noktasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü nezdinde hazırlanan ‘Kültürleriyle Farklı, Yetenekleriyle Farklı, Meslekleriyle Güçlü Romanlar’ Projesine eğitim desteği ile katkı sağlıyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen projede İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve İl Özel İdaresi ile paydaş şekilde hareket eden Düzce Belediyesi, BELMEK çatısı altında açılan kursların kapsamını genişleterek, kişisel gelişim eğitimlerini genele yaygın hale getirdi.

BELMEK, bu doğrultuda Aziziye Mahallesi Düzce Belmek Ana Bina başta olmak üzere Bahçeşehir Ek Hizmet Binası,  Düzce Belediyesi Ana Bina, Beyciler Mahalle Konağı,  Çamköy Mahalle Konağı,  Çakırlar Mahallesi Sosyal Tesisiyle birlikte toplam 6 noktada kursiyerlere eğitimler gerçekleştirdi.

Proje çerçevesinde verilen eğitimlerin yanı sıra tekstil sektörüne yönelik kurulması planlanan eğitim ve üretim atölyesinde kadınların mesleki becerilerinin artırılması ve kurulacak kooperatifle emeklerinin değerlendirmesi için imkan sağlanması amaçlanırken, eğitimlerin de tüm hızıyla devamlılığının sağlanacağı belirtildi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız