İMALATTAN HİZMETE

Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, şehrin giriş ve çıkışlarındaki refüjler için dekoratif ferforje yapımına başlayarak monte etmeye başladı.

İMALATTAN HİZMETE
11.01.2021 - 19:34
1266

Düzce Belediyesi ile Karayollarının yapmış olduğu protokol gereği D-100 ve D-655 karayollarındaki refüjlerdeki bakım onarım çalışmaları devam ederken refüjlerdeki estetik görünümü artıracak olan ferforjelerin imalatı Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından öz kaynaklar kullanılarak yapılıyor.

 

 Soğancı kavşağından Çoban kavşağına kadar olan bölümde 480 metre ferforjeyi imal ederek monte eden ekipler, 200 metrelik alan için de ferforje imalatını sürdürüyor. D-100 ve D-655 karayolları üzerindeki kötü görüntü oluşturan çitler kaldırılarak toplamda 1680 metre dekoratif ferforje yerleştirilecek. Ferforje ve bitki çalışmalarının yapılması ile de yayaların kontrolsüz geçişine de engel olunacak.

 

YÜZDE 50 TASARRUF YAPILDI

 

Şehre daha estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen söz konusu çalışmaların ikinci etabında ise ekipler, Meslek Lisesi, Çamköy kavşağı, Konuralp kavşağı ve üst geçitler çevresinde 660 metre olan refüjlere dekoratif ferforje monte edecek.

 

Destek Hizmetleri Müdürlüğü, öz kaynaklar ile üretim yaparak Düzce Belediyesi ekonomisine ciddi oranda katkılar sağlıyor. Demir hammaddesini alarak ferforje üretimini gerçekleştiren ekipler, yüzde 50 oranında tasarruf da sağladı. Monte edilen ferforjeler sayesinde caddelerin hem yol güvenliğinin arttırılması, hem de estetik ve görsel olarak zenginleşmesi sağlanıyor. Ayrıca Bahçeşehir’deki güreş sahası çevresindeki ferforjeler de revize edilerek yeniden değerlendirilecek.