AK Parti'de temayül yoklaması

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin'in istifasıyla boşalan makamın belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Görevlendirilen heyet, başkanlık koltuğu için üyeler ile birebir görüşmeler yaptı.

AK Parti'de temayül yoklaması
17.01.2023 - 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
287

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, yeni il başkanının belirlenebilmesi için Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Karadeniz Bölge Koordinatörü Yahya Çelik'i görevlendirdi. Düzce'ye gelen Günnar ve Çelik, parti mensupları ile tek tek görüştü.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile belirlenecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Düzce il başkanının en kısa zamanda belirleneceğini söyleyen Adnan Günnar, "Temayülümüz hayırlara vesile olsun. AK Parti Düzce İl Başkanımız milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Bizde Erkan Kandemir’in görevlendirmesiyle yeni il başkanını belirleme sürecinde temayül için Düzce'ye geldik. İnşallah toplantımızdan hayırlı bir netice çıkacak. Yapacağımız görüşmeler neticesinde il başkanını belirlemeyi planlıyoruz. Yakın bir zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile birlikte AK Parti Düzce İl Başkanı belirlenecek" dedi.

"Süreci hızlı şekilde tamamlayacağız"

İl başkanının belirlenmesinde parti üyelerinin görüşlerinin dikkate alınacağını ifade eden Günnar, "AK Parti’nin başarısındaki en büyük pay teşkilat üyeleri. Her şey vatanımız, milletimiz, bayrağımız için. İstişareler devam edecek. Kimin il başkanı olacağını Düzce’nin genel kanaatleri belirleyecek. Bu sürecin hızlı şekilde tamamlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

İl Başkanlığı için 5 kişinin ismi geçiyor. Bu isimler şöyle;

   1-Av. Ali Dilber (Düzce Belediyesi Kent Konseyi ve Yeşilay Şube Başkanı)

   2- Hasan Şengüloğlu (Merkez İlçe Başkanı)

   3- Sinan Aydın (İl yöneticisi)

   4- Murat Saydam (İl yöneticisi)

   5- Ersin Gökçe (İl yöneticisi)

KİMLER OY KULLANABİLİYOR?

Temayülde oy kullanacak kişiler ise; Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, İl yönetimi, Gençlik Kolları, Kadın Kolları üyeleri oy kullanacak.


Editör: B. Zengin