Keskin; “Mursi Kararını Lanetliyorum”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını kınayan mesaj yayınladı.

Keskin; “Mursi Kararını Lanetliyorum”
18.06.2015 - 13:56
1042

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, halkın iradesi ile seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yapılan zulüm ve haksızlığı kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. İl Başkanı Hikmet Keskin, “ Mursi’ye verilen idam cezası aslında demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerinin, hukukun kısacası insanı insan yapan her şeyin idamıdır. Milletin iradesiyle meşru bir şekilde seçilen Muhammed Mursi’nin darbeyle devirip idama mahkûm etmek tek anlamıyla cinayettir.

 

 

Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin, darbe ile devrilip idama mahkûm edilmesi batı dünyası halen sessiz kalırken biz Müslümanların bu haksızlığa sessiz kalmayacağımızı tüm dünya bilmelidir. Mısır yönetiminin bu haksız, adaletsiz, idam cezasına karşı tepkimizi her zaman yükselteceğiz ve lanetleyeceğiz. Mısır Yönetimi derhal bu yanlışın ve acziyetinden geri dönmeli ve yüzünü yeniden demokrasiye çevirmelidir.

 

 

Dün olduğu gibi bugün de Muhammed Mursi ve arkadaşlarının yanında olacağız. Allah yardımcımız olsun” ifadelerinde bulundu.