3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı belli oldu

3600 ek gösterge düzenlemesinin polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personellerini kapsayacağı bildirildi. Bakan Nebati ile Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı belli oldu
1.06.2022 - 20:29
Kaynak: HABER3
754

Milyonlarca memur ve emekli maaşları ile emekli ikramiyelerine etki edecek 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "3600 ek göstergenin kapsamı belirlendi" dedi.

Buna göre, 3600 ek göstergeden polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelleri yararlanacağı bildirildi.

 

ERDOĞAN'A SUNULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Nureddin Nebati 3600 ek gösterge çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ile ilgili her şey hazır. Cumhurbaşkanımız ne zaman uygun görürse açıklayacak.” ifadelerini kullandı.

 

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

EMEKLİLERE YARAYACAK MI?

Düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşında da artış olacak. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında yüzde 25'e varan oranda artış olması bekleniyor.

NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak planlanıyor.


Editör: B. Zengin