Başkan Özlü görev süresini değerlendirdi!

Başkan Özlü görev süresini değerlendirdi!
31.03.2021 - 17:15
498

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. Özlü görev süresi boyunca hayata geçirdiği projelerin yanı sıra devam eden ve planlanan yatırımları aktardı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce'de görev yapan basın mensupları ile 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. Yerel seçimlere ‘Düzce Bizim Evimiz’ sloganıyla hazırlandıklarını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Dr. Faruk Özlü, ilk olarak göreve geldikleri andan itibaren başlattıkları Mali Kaynak Yönetimi konusuna değindi.

Başkan Özlü, “2006’dan itibaren belediyenin gelirleri giderlerinden az olmuştur. Görevi devraldıktan sonra harcamaları disipline ettik ve gelirlerimizi arttırmaya çalıştık. Bunlar bizim için çok önemliydi.

Esnaflarımız başta olmak üzere piyasaya olan borçlarımızı ödedik ve yapılandırdık. Şu an Düzce Belediyesinin kapıda bekleyen alacaklısı yok. 2019 yılında 17,6 milyon, 2020 yılında ise 22 milyon TL artı verdik. Son 2 yıldır gelirlerimiz, giderlerimizden fazla. Bu parayla da borçlarımızı ödüyoruz. Pozitif bir gelir-gider dengesi sağladığımızı söylemeliyim” dedi.

"Çöpten gübre üreteceğiz"

Katı Atık Yönetimi konusunda uzun zamandır sürdürülen çalışmalar sonunda mutlu sona ulaşıldığını ifade eden Başkan Özlü, “Tesis şu an üretimde ama çalışmalar daha bitmedi. Çevresinde peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Bir sera oluşturacağız. Tesisten ilk çıkan posalar TÜBİTAK’ta analiz edildi. İlk sonuçlar çok güzel çıktı. Düzce’nin çöpü organik. Biz buradan gübre üretimi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda kalorifik değeri yüksek atıklardan çimento fabrikalarının yakıt ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Tesisi bugün sizlerle gezeceğiz. Sizlerde daha yakından görme imkanına sahip olacaksınız” diye konuştu.

Düzce’ye has ulaşım sistemi

Düzce’ye has bir ulaşım sistemi geliştirdiklerini ve bu kapsamda aynı gün hem araçları hem şoförleri hem de kart sistemini değiştirdiklerini belirterek sunumuna devam eden Başkan Dr. Faruk Özlü, “114 araç aldık. Toplu taşıma araçlarımızın tamamını yeniledik. İşletme maliyetlerimiz yarı yarıya azaldı. Temel olan kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasıdır. Biz de bunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

İlk etap mayıs ayında bitecek

Millet bahçesi 1 ve Millet Bahçesi 2 projelerine yönelik de değerlendirmede bulunan Başkan Özlü, “34 ve 72 dönüm olmak üzere 2 millet bahçesi yapıyoruz. Kamuoyunda dolaşan bazı söylemler var. Onlara ithafen söylemek isterim ki; inşaat bitmeden ‘betonlaştırıyorlar’ şeklinde yaklaşımlar doğru değil. Burayı TOKİ yapıyor. Kendi yönetmelikleri doğrultusunda yapılaşma izni veriliyor. Hali hazırdaki yapılaşma limitlerin altındadır. Hepsi yasaldır. İnşallah Mayıs ayında bitireceğiz” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin