TAMAMLANDIĞINDA İKİLİ EĞİTİM SONA ERECEK!

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ikili eğitimi sona erdirecek, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmelerinin önünü açacak olan 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Özlü, kaba inşaatı tamamlanan okulun, dış sıva ve ince işçilik çalışmalarının bir an önce başlatılarak tamamlanması için talimatı verdi.

TAMAMLANDIĞINDA İKİLİ EĞİTİM SONA ERECEK!
25.10.2021 - 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
686

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, eğitim alanında yaptığı çalışmalarla takdirleri topluyor. Düzce’de ikili eğitimi sona erdirmek adına yola çıkan Başkan Özlü, bu kapsamda yapımı devam eden 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu inşaatının son durumunu yerinde inceledi.

   24 dersliğinin yapımı iş insanı Kasım Aktaş tarafından üstlenilen, 24 dersliği ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Düzce Belediyesi tarafından yapılan, toplam 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulunun kaba inşaatı ortaya çıktı.

   Aziziye Mahallesi’nde bulunan eski SSK Hastahanesi’nin olduğu alanda devam eden inşaatı ziyaret eden Başkan Dr. Faruk Özlü, tüm binaları tek tek gezerek son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

"DÜZCE İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

   Eğitim noktasında kararlı bir duruş sergileyerek, öğrencilerin sağlıklı ortamda eğitim-öğretimlerine devam edebilmesi adına girişimlerini sürdüren Başkan Özlü, ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede, “Eğitim çok önemli bir konu. Anasınıfından başlayarak geleceğimizi şekillendiren en önemli kurum olan okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinden çocuklarımızın bulundukları ortamın durumuna kadar birçok önemli etken var. Kent merkezinde ikili eğitimin devam ettiği okullarımızı bir çatı altında toplama çalışmalarımız sürüyor. Bu okulun yapılmasıyla bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Hem çocuklarımızı ikili eğitimden kurtararak daha nezih ve güvenli bir ortam oluşturuyoruz hem de şehir içi yoğunluğu minimize hale getiriyoruz. Bu bakımdan Düzce için oldukça önemli bir çalışma gerçekleştirdiğimizin bilinmesini isterim. İnşaatın kabası tamamlanmış durumda. İnce işçiliğinde kısa süre de başlayıp bitirilmesi adına hızlı hareket edilecek ve çocuklarımız yeni yuvalarında eğitimlerini sürdürecekler” dedi.

"EĞİTİM KONUSUNDA YENİ ADIMLARIMIZ OLACAK"

   Ortaya koydukları projelerle şehrin çehresini değiştirmeye başladıklarını, ilerleyen süreçte bunun daha net görüleceğini ifade eden Başkan Özlü, “Düzce’nin vizyonu Türkiye’ye örnek olacak. Eğitim konusunda da attığımız adımlar sadece Kasım Aktaş Ortaokulu ile sınırlı kalmayacak. İlerleyen süreçte öğrencilerimiz ve şehrimiz adına atacağımız yeni ve olumlu adımları sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin