DÜZCE BELEDİYESİ 3 OTOBÜS DEPREMZEDEYİ GETİRDİ

Düzce Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre 10 ilde yıkıma sebep olan iki büyük depremin ardından bölgeye personel ve araç desteğine başlamıştı. Deprem bölgesine giden araçlar yardım malzemelerini ulaştırdıktan sonra 130 depremzedeyi Düzce’ye getirdi.

DÜZCE BELEDİYESİ 3 OTOBÜS DEPREMZEDEYİ GETİRDİ
9.02.2023 - 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
457

Düzce Belediyesi depremin olduğu ilk dakikadan itibaren Başkan Dr. Faruk Özlü koordinasyonunda tüm imkanlarıyla bölgeye yardım için çalışmalara başladı. Depremin 4. Gününde bölgeye giden araçlara ek olarak gönderilen otobüsler yardım malzemelerini ihtiyaç noktalarına ulaştırdıktan sonra bölgeden ayrılmak isteyen depremzedeleri Düzce’ye getirdi. 3 otobüsle yapılan taşımada 57’si Hatay’dan, 20’si Malatya’dan, 20’si Kahramanmaraş’tan, 17’si Gaziantep’ten, 5’i Osmaniye’den ve 11’i Adana’dan olmak üzere toplam 130 kişi Düzce’ye getirildi.  Gelen ailelerin arasında Düzce Belediyesi’nde görevli memurların ailelerinin de olduğu öğrenildi.

DEPREMZEDELERİ BAŞKAN YARDIMCISI KARŞILADI
Depremzedeleri karşılamak üzere hazır bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden Düzce’nin deprem konusunda tecrübeli olduğunu belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Günden şunları söyledi: “Depremi yaşayan bir iliz, tecrübeliyiz. Bu sebepler oradaki depremzedelerin neye ihtiyacı olduğunu hemen tespit edebiliyoruz. Deprem bölgesinde Düzceli vatandaşlarımız vardı. Düzce’de memur olanlar, aileleri orada olanlar. Onlar bize ulaştılar biz de bir kampanya başlattık. Sağ olsunlar Düzcespor’un takım otobüsünü aldık. Sonra Düzce Güven’den bir araç kiraladık. Ardından da bizim Ulaşım A.Ş.’nin 3 adet otobüsünü bölgeye gönderdik. İlk otobüsümüz bu sabah Düzce’ye geldi. Kahramanmaraş’tan 57 kişiyi getirdi. Hatay’dan 20’ye yakın aileyi getirdik. Bugün öğle saatlerinde de Malatya’dan 30’a yakın kişiyi Düzce’ye getiriyoruz. Bunların çoğunluğu Düzceli aileler. 15-20’si de bizim kalacak yer ayarladığımız aileler.”

“TAŞIMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Deprem bölgesinden ayrılmak isteyen herkese yardımcı olacaklarını aktaran Başkan Yardımcısı Günden şöyle konuştu: “Orası tabii deprem bölgesi yaşam şartları çok zor. Oradaki çalışmaların sağlıklı yürümesi için insanların normal şehirlere ailesi ve yakınlarının yanına gelmesi lazım. Buna ön ayak olduk. Orada bize ulaşan herkesi buraya getirmek için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de talimatı var, ne lazımsa yapın diye. Bütün imkanlarımızla bize ulaşan ya da ulaşmayan oradaki arkadaşlarımız soruyor Düzce’ye gelmek isten kim varsa buraya getiriyoruz.”

 


Editör: B. Zengin