SU KONUSUNDA MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, kentin selden etkilenmesi ve susuz geçen süreci değerlendirerek, belediyenin tüm imkanlarıyla şehrin tamamının su ile buluşturulması için 7/24 esasına göre çalıştığını bildirdi. Başkan yardımcısı Günden mağduriyet yaşanmaması için ise sadece son iki günde 2 bin 300 ton su dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

SU KONUSUNDA MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR
3.07.2022 - 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
554

Batı Karadeniz Bölgesinin selden en çok etkilenen illerinden olan Düzce, Dr. Faruk Özlü başkanlığında yaralarını sarmaya devam ediyor. Su konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesi vakit kaybetmeden rekor bir sürede yeni bir regülatör oluşturarak su problemine müdahale eden Düzce Belediyesi, susuz geçen süreçte mağduriyet oluşmaması için canla başla mücadele ederek 2300 ton suyu vatandaşlarla buluşturuldu.

 

HAFTALARCA SÜRECEK ÇALIŞMA 3 GÜNE SIĞDIRILDI

Yoğun yağışların ardından Ana su hattına giden yol ve su hattının kaybolması nedeniyle kent merkezinin bir bazı noktalarına su verilememesinden ötürü belediyenin ilgili birimleri tarafından insanüstü bir gayret gösterilerek yeni bir regülatör oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Hasan Günden, “Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’nün yönlendirmeleri ve işin en kısa sürede tamamlanmasına yönelik verdiği talimatla haftalarca sürecek bir çalışmayı 3 güne sığdırarak vatandaşımızı mağdur etmemek için gayret ettik” dedi.

 

HER GÜN TANKERLE SU TAKVİYESİ

Olumsuz hava şartları ve bölgenin durumundan dolayı aksamalar yaşandığını buna rağmen özverili çalışma sayesinde kısa sürede halledildiğini dile getiren Günden, “Bir yandan ekiplerimiz yeni regülatör yapmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirirken diğer taraftanda vatandaşlarımızın susuz kalmamaları adına her gün tankerle su takviyesi gerçekleştirdik. Başta devlet hastanesi, camiler, kamu kurumları, yurtların depoları ve son 2 günün de Bahçeşehir de bulunan terfi istasyonu olmak üzere toplam 200 tanker ile yaklaşık 2 bin 300 ton su takviyesi yaptık” şeklinde konuştu.

 

BORULARDAKİ HAVA, SUYUN İLERLEMESİNİ ETKİLİYOR

Mahallelere yönelik oluşan talepleri de göz ardı etmeden su dağıtımlarına devam ettiklerini de dile getiren Günden, Yeni regülatörden suyumuzu sisteme verdik. 900 kilometrelik bir hatta suyun dağılımı hemen olmuyor. Bu arada bir arızadan ötürü suyumuzu kesmek durumunda kaldık ancak kısa sürede bitirerek suyu yeniden sisteme verdik. Doğal olarak suyun ilk katlara daha hızlı gelirken, üst katlara  çıkması ise biraz zaman alıyor. Bir de boruların içerisindeki havadan ötürü suyun ilerlemesi yavaş oluyor. Bu bizim elimizde olan bir şey değil, sonuçta bölgemiz son yılların en büyük afetlerinden birininyaşadı. Düzce Belediyesi olarak halkımızın mağduriyet yaşamaması, yaşanan mağduriyetlerinde en kısa sürede giderilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi


Editör: B. Zengin