MECLİS, TEMMUZ AYI İLK TOPLANTISINI YAPTI

Düzce Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarının ilki meclis başkanvekili Hüdaver Gösterişli başkanlığında gerçekleştirildi. 11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı da Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, yaşanan sel afeti dolayısıyla ana isale hattının çökmesinin ardından yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

MECLİS, TEMMUZ AYI İLK TOPLANTISINI YAPTI
5.07.2022 - 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
542

Düzce Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarının birincisi 11 gündem maddesinin görüşülmesi ile başladı.

Meclis başkanvekili Hüdaver Gösterişli başkanlığında toplanan meclisin ilk oturumunda Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu tarafından, yaşanan sel felaketi nedeniyle Beyköy’de bulunan ve şehrin su ihtiyacını karşılayan ana isale hattının çökmesi ve ardından yapılan çalışmalar konusunda meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

 

İNSANÜSTÜ BİR GAYRET GÖSTERİLMİŞTİR

Selden ötürü kullanılamaz hale gelen içme suyu hattında yeni regülatörün sisteme dahil edilmesi için insan üstü bir gayret gösterildiğini ifade eden Kaltu, gün be gün gerçekleştirilen çalışmaları hazırlanan sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşarak, “Yaşadığımız süreç gerçekten olağanüstü bir durumdu. Normal bir çalışma ile aylarca sürecek çalışmayı kısa sürede tamamladık. İlk günden itibaren Düzce Belediyesi olarak hızlı bir reaksiyon gösterdik. Özellikle içme suyunun yeniden sisteme bağlanması noktasında geceli gündüzlü 3 gün boyunca çalışan personelimiz büyük bir özveri örneği sergilemişlerdir. Suyu sisteme verdikten sonrada çalışmalarımıza devam ederek, yeni bir hattın yapımına başladığımızı belirtmek isterim. Kurban Bayramı öncesinde tamamlayarak, suyun tüm hanelerimize daha hızlı ve sağlıklı ulaştırılmasını sağlayacağız” dedi.

Kaltu’nun sunumunun ardından meclis toplantısının ilk gündem maddesi olan Asar Deresi ve Çevresi Rekreasyon Alanı ve Kentsel Tasarım Projesi ödülü protokol imzası için yetki verilmesi görüşüldü.

Ardından norm kadro uygulamaları, gelir tarifesinde değişiklik, sermaye artırımı, Temizlik İşleri Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliği, atık toplayıcılarına yönelik usul ve esaslar, mücavir alan talepleri, ücretsiz seyahat kartlarına yönelik talepler ile imar planı değişikliklerine yönelik görüşülen maddeler komisyonlara ve encümene havale edildi.

Meclis, 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 19.00 da ikinci oturum için yeniden bir araya gelecek.


Editör: B. Zengin