ÇÖP TESİSİNDE YENİ PROJE

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce’ye kazandırdığı Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinde yeni bir projeye adım atılıyor. Tesisten çıkan gübre ve ısı enerjisinin kullanılacağı serada çilek üretimine başlanacak.

ÇÖP TESİSİNDE YENİ PROJE
14.07.2022 - 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
555

Düzce Belediyesi, gübre ve enerjisi çöp tesisinden elde edilecek olan seranın yapımı için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün il genelinde vahşi çöp depolamayı sona ermesi için ilk yaptığı icraatlardan biri olan Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim tesisinde gübre, enerji ve gaz üretiminin ardından tarım yapılarak çilek üretimi gerçekleştirilecek.

 

ISI VE GÜBRE TESİSTEN ELDE EDİLECEK

Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinin hemen yanında bulunan 400 metre alanda hafif çelik konstrüksiyon, dış kaplaması poli-karbondan yapılacak olan seranın yapımına başlandı. Sulu tarım tekniği ile ilk etapta çilek üretimi yapılacak olan seranın ısıtması tesisin elektrik motorlarının elde edilen ceket ısısı ile temin edilecek. Ayrıca çilekler, tesisten çıkan kompost organik gübre ile beslenerek yetiştirilecek.

 

BİRÇOK İLE ÖRNEK OLACAK

Seranın yapımını yakından takip eden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, projenin Başkan Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Burada birçok ile örnek olacak bir proje üretiyoruz. Sayın Faruk Özlü’nün burayı sadece çöp işleme tesisi gibi değil insanların çocuklarıyla vakit geçirebileceği bir botanik bahçesi gibi yapmayı hedefliyor. Bizde burada hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Çok yakında Düzcelileri kendi aileleriyle birlikte çilek toplarken göreceğiz. Bu da bir Faruk Özlü vizyon projesidir ve yakın zamanda devreye alacağız” ifadelerinde bulundu.


Editör: B. Zengin