DÜZCE’DE TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR

Düzce’de valilik, belediye, AFAD, Kızılay ve tüm ekipler koordinasyon halinde sahada çalışıyor.

DÜZCE’DE TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR
25.11.2022 - 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
395

12 Kasım depreminin merkezi Düzce 23 yıl sonra 5,9 şiddetinde depremle sarsıldı. Merkez üssü Gölyaka olan depremin ardından 6 saat içinde yaklaşık 101 artçı sarsıntı yaşandı. Şehir merkezi ve çevresinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar belirlenen toplanma noktalarında ulaştı.

Düzce’de sabaha karşı 04:08 meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem başta Sakarya, Zonguldak, Bolu, Kocaeli ve hatta İstanbul’da hissedilirken vatandaşlar sokağa çıktı. Tüm birimlerin anında müdahale için harekete geçtiği depremin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü saha personelini bizzat koordine ederek herhangi olumsuzluk yaşanması durumunda anında müdahale etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah saatlerinde Düzce’ye gelerek deprem sonrası acil durum değerlendirmesi yaptı ve şunları söyledi: “Biraz önce Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Elektrik kesintisi var, bunun önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş veriliyor. Biraz sonra da elektrik ile ilgili sorun kalmayacak. Tabii ki herhangi bir kaçak olması tehlike durumlarına karşı tedbir söz konusu. Gerek Kızılay gerekse AFAD tüm ekipler battaniye olsun bazı imkanlar için destekte bulunuyorlar. Çevreden AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ettiler. Allah’a şükür şu anda bir can kaybı söz konusu değil. Tabii ki taramalarımız devam ediyor. Şu ana kadar intikal etmiş olumsuz bilgi yok. Arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyorlar. Tekrar geçmiş olsun.”

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sarsıntının hemen ardından şehir merkezi ve çevresinde tespit çalışması yaptı. Tehlike arz eden durumlara anında müdahale edildi. Mahsur kalanlar, engelliler, hastalar ve yangınlara müdahale eden ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Resmi açıklamaya deprem nedeniyle herhangi bir enkaz ihbarı ya da tespiti yapılmazken panik halinden dolayı yüksekten atlayan bir vatandaş ağır olmak üzere 32 kişinin yaralandığı öğrenildi. AFAD’dan alınan Son bilgilere göre Düzce’de 422 personel ve 120 araç görev yapıyor.


Editör: B. Zengin