‘BİZİM ŞARKIMIZ’ ŞİİRİNE KLİP ÇEKTİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in “Bizim Şarkımız” şiirini seslendirdi. Altıncı şiir klibini Akçakoca’nın muhteşem tabiatı eşliğinde çeken Başkan Özlü’nün şiir klibi sosyal medya platformlarında yerini aldı.

‘BİZİM ŞARKIMIZ’ ŞİİRİNE KLİP ÇEKTİ
22.01.2023 - 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
433

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, başarı ile sürdürdüğü bürokrat ve belediyecilik kimliğinin yanında sanatçı kişiliğini de öne çıkarmayı sürdürüyor. ‘Sanat Şehri Düzce’ sloganı altında bir yandan şehrin kültür ve sanat şehri olması yolunda önemli girişimlerde bulunan Başkan Özlü, bir yandan da Türk edebiyatının önemli isimlerinin şiirlerini yorumlamaya devam ediyor.

Şiire ve Türk Edebiyatına olan ilgisini her platformda güçlü şekilde dile getiren Özlü, sırasıyla Turgut Uyar'ın "Türkiyem", Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" Nazım Hikmet'in "Davet", Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü" ve Nazım Hikmet’in “Salkım Söğüt” şiirlerinin ardından 6’ncı klibini Necip Fazıl Kısakürek’in “Bizim Şarkımız” adlı şiirine çekti.

Batı Karadeniz’in incisi Akçakoca’da muhteşem manzara eşliğinde seslendirilen şiir, Başkan Dr. Faruk Özlü'nün kişisel sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başladı.

YOUTUBE: https://youtu.be/6Qt5LV7ZkVg

Bizim Şarkımız
Kırılır da bir gün tüm dişliler
Döner şanlı şanlı çarkımız bizim
Gökten bir el yaşlı gözleri siler
Şenlenir evimiz barkımız bizim

Yokuşlar kaybolur çıkarız düze
Kavuşuruz sonu gelmez gündüze
Sapan taşların yanında füze
Başka alemlerle farkımız bizim

Kurtulur dil tarih ahlak ve iman
Görürler nasılmış neymiş kahraman
Yer ve gök su vermem dediği zaman
Her tarlayı sular arkımız bizim
Gideriz nur yolu izde gideriz
Taş bağırda sular dizde gideriz
Bir gün akşam olur bizde gideriz
Kalır dudaklarda ŞARKIMIZ bizim...


Editör: B. Zengin