DÜZCE’YE GELEN DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Düzce’ye gelen depremzedeleri ziyaret etti. Zahid’ül Kevseri Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan afetzedelerle sohbet eden Başkan Özlü, “Düzce’mizin tüm imkanları sizin için seferberdir” dedi.

DÜZCE’YE GELEN DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ
2.03.2023 - 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
341

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ile birlikte Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem felaketi sonrası evleri zarar gören afetzedeleri ziyaret etti. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Zahid’ül Kevseri Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan depremzedeler ile tek tek ilgilenen Başkan Özlü, geçmiş olsun dileklerini ileterek ihtiyaçlarını sormayı ihmal etmedi. Depremzedelere sıcak bir yuva imkanı sunmak için Düzce’deki tüm kurum ve kuruluşların imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Başkan Özlü, “Kahramanmaraş merkezli büyük bir yıkıma sebep olan depremden etkilenen kardeşlerimizi Düzce’mizde misafir ediyoruz. Yaşanan bu acı tecrübe hepimizin yüreğinde kor olarak kaldı. Onlara yaşadıklarını unutturmamız elbet zaman alacak, zor olacak ancak burada rahat konaklamaları ve ihtiyaçlarını gidermek için her kurumumuz imkanlarını seferber etti. Ayni ihtiyaçlar, yemek, giyim gibi birçok ihtiyaçlarını buradan karşılıyorlar. Üzgünüz, milletçe en kısa sürede ayağa kalkacağımıza inancımız tam. Belediyemiz burada, tüm kurumlarımız burada. Her ihtiyacınızı lütfen bizlere bildirin. Her bir kardeşime çok geçmiş olsun diyorum, Rabbim ülkemize, milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTI VERİLMEYE DEVAM EDİYOR
Yurtta ikamet eden depremzedelerin şehir içi ulaşımının sağlanması amacıyla başlatılan ‘Tek Yürek Kart’ başvuru noktası hakkında da konuşan Başkan Özlü “Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarması için imkanlarımızı sunmaya devam ediyoruz. Burada ikamet ederken şehir içinde seyahat kısıtlaması yaşamalarını istemiyoruz. Bu nedenle onlar için Tek Yürek Ulaşım Kartı hazırladık. AFAD ve Kızılay’da kaydı bulunan depremzede kardeşlerimiz kimliklerinin teyit edilmesinin ardından buradan ücretsiz bir şekilde kartlarını alabiliyor. Bu kartlarla seyahatlerini ücretsiz yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin