BAŞKAN ÖZLÜ SAHADAKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırım programına alınan Melen Çevreyolu çalışmalarını yakından takip ediyor. Çamköy-Hal Kavşağı arasındaki bağlantıyı sağlayacak yolda 9 adet menfezin yapımı tamamlandı.

BAŞKAN ÖZLÜ SAHADAKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
7.03.2023 - 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
305

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce şehir merkezindeki araç trafiğini şehrin dışına taşıyacak projelerin yapımı konusunu büyük bir titizlikle takip ediyor. 2022 yılında açıklanan yatırım programı kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yıllık yapım işleri içinde yer alan Çamköy- Hal Kavşağı arası bağlantıyı sağlayacak Melen Çevreyolu’nda geçtiğimiz aylarda çalışmalar başlamıştı. Başkan Özlü’nün açıklamalarının ardından altyapı çalışmaları süren yatırım programı kapsamında güzergah üzerine bulunan 12 adet menfezden 9’u tamamlandı.

“KUZEY’DEN BATI’YA BAĞLANTI SAĞLAYACAK”
Proje alanında açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, yatırımın Düzce ulaşım ağı bakımından büyük önem taşıdığını belirterek Düzce’nin lojistik ağındaki yeri ve öneminin benzer yatırımlarla daha da artacağını söyledi. Başkan Özlü açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Melen Çevreyolu olarak adlandırdığımız bu yatırım D-655 Karayolu Çamköy Kavşağı üzerinden yapılacak bağlantı ile Batı tarafındaki Düzce girişi olarak adlandırabileceğimiz Hal Kavşağı arasındaki ulaşımı sağlayacak. Akçakoca ve Kuzey’den Düzce üzerine ve buradan Sakarya, Kocaeli, İstanbul’a yönelen özellikle ağır tonajlı lojistik araçların şehir merkezine girmeden geçiş yapmasını sağlayacak bu yatırım bizim için büyük önem taşıyor. Şu anda güzergahı belli olan yolun üzerinde planlanan 12 menfezden 9’u tamamlandı. Diğerlerinin yapımı devam ediyor.”

ÇALIŞMALARI KARAYOLLARI YÜRÜTÜYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırım programı kapsamında Karayolları tarafından yürütülen çalışmaların yıl sonunda bitmesinin planlandığını aktaran Başkan Özlü ; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız yatırım programına bu yatırımı aldı ve 2023 sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Bu çalışma alanı Karayolları tarafından yürütülüyor. Biz de yakından takip ediyoruz. Bağlantı yolunun tamamlanması ile Düzce lojistik geçiş güzergahı özelliğini daha da önemli hale getirecek. Hem şehir merkezimiz ağır tonajlı araç trafiğinden kurtulacak hem de ulaşım ağımız genişlemiş olacak. Bu da düzenli ve planlı şehirleşme çalışmalarımıza katkı sağlayacak. Biz işin özü çalışmak, çok çalışmak dedik, böyle yatırımlarımıza inşallah devam edeceğiz. Emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


Editör: B. Zengin