TÜM KURUMLARIN YER ALACAĞI EĞİTİM MERKEZİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Romanlara verdiği sözü yerine getirdi. Geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği Roman Kültür Evi Temel Atma Töreni Ağa Mahallesi’nde düzenlenen organizasyonla gerçekleşti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin her noktasında eğitim yuvaları inşa etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıkladığı Roman Kültür Evi Projesi’nin temel atma çalışmalarını bizzat başlatan törende Başkan Özlü, yardımcıları AK Parti teşkilatı ve Düzceli vatandaşlar katıldı.

TÜM KURUMLARIN YER ALACAĞI EĞİTİM MERKEZİ
11.05.2023 - 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
340

Ağa Mahallesi’nde temeli atılan Roman Kültür Evi’nde çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliği ile eğitim alanları oluşturulması, gençler, kadınlar ve çocukların farklı konularda ilgi alanlarına göre eğitim almaları sağlanacak.

Açılış töreninde konuşan Başkan Özlü projenin yaklaşık bir yıldır gündemde olduğunu aktararak “Bu proje için ilgili STK temsilcilerimizle görüştük. Önce yer belirleme çalışması yaptık. Uygun yerleri değerlendirerek en doğru yerin burası olduğuna karar verdik, imar konusunda gerekli düzenlemeleri yaptık. Romanlar dernekleri başkanları ile İhsan Bey ile konuştuk istişare ettik, burada karar kıldık. Çok güzel bir proje hazırladık, sizlerle paylaşacağız. Bugün burada temelini atıyoruz.” dedi.

ÖDENEK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN
Başkan Özlü temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmasında merkezin inşası için belediye bütçesinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yalnızca Roman Kültür Evi inşası için 4 Milyon TL ödenek gönderdiğini belirterek şunları söyledi: “Burada ifade etmek istediğim
bir konu var. Bizim şükran borçlu olduğumuz kardeşlerimiz, büyüklerimiz var. Biliyorsunuz her proje, bütçe işinde bitiyor. Para yoksa olmuyor. Burası için de para gerekiyordu. Belediye olarak bir miktar bütçe ayırdık, AB Projelerine başvurduk o görüşmeler de iyi gidiyor. Yaklaşık 300 Bin Euro bütçeli başvuru sürecimiz sorunsuz işliyor. Ancak bu işi hızlı yürütmek için başka bir formül bulduk. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu aradım rica ettim, Ayşe hanım da aradı rica etti. Bakanımız bizi kırmadı ve bu proje için 4 Milyon TL ödenek gönderdi. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, Allah kendisinden razı olsun."

ROMANLARIN SÜLEYMAN SOYLU SEVGİSİ
Merkezin adını ilk kez temel atma töreninde açıklayan Başkan Özlü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istemediği halde Romanların kendisine duyduğu sevgiden dolayı bu isimde ısrar ettiklerini aktardığını söyleyerek “Sayın Bakanımız kabul etmiyorlar ama buranın adını Roman kardeşlerimiz çok istedi, Süleyman Soylu Kültür Evi adını aldı. Hayırlı, uğurlu olsun. Sayın bakanımıza adını biz vermedik. Roman kardeşlerimiz sizi çok seviyor, onlar bu ismin verilmesini istedi diye söyledim.” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız