ENGELLİLER HAFTASI İÇİN MUHTEŞEM KAPANIŞ

Düzce Belediyesi, Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Engelsiz Yaşam Pikniği’ ile özel gereksinimli bireylere unutulmaz bir gün yaşattı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de yalnız bırakmadığı etkinlik gün boyu devam etti.

ENGELLİLER HAFTASI İÇİN MUHTEŞEM KAPANIŞ
16.05.2023 - 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
221

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü organizasyonunda Çocuk Üniversitesi ekipleri ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen organizasyonda Düzce’deki özel gereksinimli çocuklar ve aileleri ‘Engelsiz Yaşam Pikniği’nde buluştu.

EĞLENCELİ ANLAR YAŞANDI
Gölyaka ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri Kültür Park'ta düzenlenen piknikte Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Düzce’deki özel eğitim okullarından gelen misafirlerini tek tek karşılayarak masalarına yerleşmelerini sağladı. Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu etkinlikte katılımcılara hitap eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, düzenledikleri etkinliğe katılımlarından dolayı özel eğitim okulları ve burada eğitim gören çocuklar ve ailelerine organizasyona gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Düzce Belediye Bandosu tarafından çalınan marşlar ve ardından DJ performansı ile coşkulu ve keyifli zaman geçiren çocuklar daha sonra yerel sanatçıların şarkılarıyla gönüllerince eğlendi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK GÖNÜLLERE DOKUNMAKTIR”
Engelsiz Yaşam Pikniği’nde özel bireyler ve ailelerini yalnız bırakmayan Başkan Özlü organizasyon hakkında kısa açıklama yaparak “Aslında biz sosyal belediyecilik uyguluyoruz. İnsana dokunuyoruz. Özel bireylerin sosyalleşmesi için uygun ortamlar hazırlıyoruz. Biz bunu yaklaşık 3 yıldır yapıyoruz. Güzel bir faaliyet, özel bireylerimiz çocuklarımız aileleri ile buraya gelip gün boyu eğleniyorlar. Burası çok güzel bir yer. Gölyaka Kültür Park’tayız. Aslında belediyecilik sadece asfalt dökmek, içme suyu sağlamak, kanalizasyon yapmak değildir. Sosyal belediyecilik işte tam da bu. İnsanların gönlüne dokunabilmektir. Engellerini aşmaları konusunda kendilerine katkı sunmaktır.” dedi.

KUSURSUZ KAFE PERSONELİNDEN KUSURSUZ PERFORMANS
Düzce Belediyesi Kusursuz Kafe’de görev yapa özel gereksinimli bireyler de kısa süre önce kurdukları halk dansları topluluğu olarak gösteri yaptı. Kafkas yöresi dans gösterisi yapan gençler, pikniğe katılanlardan büyük alkış alırken performansları göz doldurdu. Etkinlik sonunda özel gereksinimli bireyler ve aileleri, kendilerini unutmadıkları ve böyle bir piknik düzenleyerek yanlarında olduklarını gösterdikleri için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız