DÜ 2022-2023 Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Ülkemizin geleceğine değer katacak donanımlı gençler yetiştiren Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni,  Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

DÜ 2022-2023 Açılış Töreni Gerçekleştirildi
5.10.2022 - 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
540

Program öncesinde Rektörlük makamında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Binali Yıldırım, Rektör Sözbir’e yeni görevinde başarılar dileyerek Düzce Üniversitesi Anı Defteri’ni imzaladı. Rektörlük ziyareti sonrasında Cumhuriyet Konferans Salonu’ndaki programa geçildi. 

Programa; Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ile protokol üyeleri, davetli konuklar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Program; 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda birincilikle Düzce Üniversitesi’ne yerleşen Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammet İkbal Demir’in açılış konuşmasıyla başladı. Uzun bir çalışma sürecinin sonunda, istediği üniversite ve fakültenin öğrencisi olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Muhammet İkbal Demir, eğitimdeki öncülüğü, öğrenci merkezli oluşu, TUS’ta elde ettiği başarılardan dolayı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ettiğini söyledi.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni onur konuğu olarak ülkemize büyük hizmetlerde bulunan Binali Yıldırım’ı ağırladıklarını dile getirerek katılımları için kendisine teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi’nin; nitelikli eğitimi, katma değerli bilimsel çalışmaları ve bölgesel kalkınmaya olan katkıları ile bölgenin bilim, kültür ve sanat merkezine dönüştüğüne dikkat çeken Rektör Sözbir, sağlık ve çevre alanında ihtisas üniversitesi olan Düzce Üniversitesi’nin, toplumla bütünleşerek ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamayı sürdüreceğini ifade etti.

65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, öğrencilere hitaben, “Ne olursanız olun, en iyisi olun.” sözleriyle konuşmasına başladı. Binali Yıldırım’a Başbakanlığı döneminde Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kuruluşunda imzası olduğu için teşekkür eden Dr. Faruk Özlü, Düzce’ye Bilim Merkezi’nin kazandırılmasındaki destekleri için de teşekkürlerini iletti. Öğrencilerin üniversite eğitimi için Düzce’yi tercih etmekle doğru bir karar verdiklerini söyleyen Özlü, yeni akademik yılın hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerini sonlandırdı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, yaptığı konuşmada eğitimin kadınlar için en önemli fırsat eşitliği aracı olduğuna dikkat çekti. Geçmiş yıllara göre kız çocuklarının eğitime erişim imkanının fazlasıyla arttığına işaret eden Ayşe Keşir, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu alanda emeği geçenlere teşekkür etti. Temellerinin 1976 yılına dayandığı Düzce Üniversitesi’nin, lojistik olarak büyük avantajı olduğunu ifade eden Keşir, Düzce Üniversitesi’nin gelişimine katkısı olan kişi ve kurumlara da teşekkürlerini iletti.

Konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye davet edilen Düzce Valisi Cevdet Atay, Binalı Yıldırım’ı Düzce’de ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Akademik yılın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Cevdet Atay, öğrencilerin ailelerini hiçbir zaman unutmamaları ve baş tacı etmeleri gerektiğini dillendirerek sözlerini noktaladı.

Program; Fahri Doktora Töreni ile devam etti. Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım’a; ülkemizin ulaştırma, denizcilik, haberleşme ve altyapı alanlarında gerçekleştirdiği üstün hizmetleri nedeniyle; Düzce Üniversitesi Senatosu tarafından Mühendislik alanında “Fahri Doktora” unvanı verildi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından cübbesi giydirilen ve Fahri Doktora Belgesi takdim edilen Binali Yıldırım, Düzce Üniversitesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Düzce Üniversitesi 2022-2023 Yılı Akademik Açılış Töreni’nde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Binali Yıldırım, kendisine Fahri Doktora payesini uygun gören Düzce Üniversitesi Rektörüne ve Senato Üyelerine şükranlarını sundu. Düzce Üniversitesi’nin AK Parti iktidarının stratejik kararı çerçevesinde kurulduğunu dile getiren Yıldırım, iktidara geldiklerinde üniversiteye erişimin ciddi problem olduğuna işaret ederek, bugün üniversiteye erişimde ülkemizin dünya birincisi olduğunu vurguladı. Düzce Üniversitesi’nin 33 bin öğrencisi ve 3 bin akademik ve idari personeli ile büyük mesafe kat ettiğini söyleyen Binali Yıldırım, Rektör Sözbir’e de yeni görevinde başarılar diledi.

2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın iki kutuplu şekilde ayrıştığını belirten Yıldırım, bu süreçte Türk Cumhuriyetlerinin 75 yılını kaybettiği değerlendirmesinde bulundu. Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı olarak en büyük hedeflerinin dilde, fikirde, işte birlik idealini hayata geçirmek olduğunun altını çizen Binali Yıldırım, Türk Cumhuriyetleri kaynaklarının bu ülkelerin insanlarının geleceği ve refahı için ayrılması gerektiğine de sözlerine ekledi. Türkiye’nin bu ülkelere rol model olduğunu yineleyen Yıldırım, “Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Savunma sanayimizin yüzde 80’ini kendimiz üretiyoruz. Amacımız, hiç kimseden korkmadığımızı bütün dünyaya göstermektir.” şeklinde konuştu.

Dış politikada “Yurtta sulh, cihanda sulh” anlayışını devam ettirdiklerini dile getiren Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkemizin Rusya-Ukrayna savaşında kolaylaştırıcı ve arabulucu rolünü hiçbir hesap kitap yapmadan sürdürdüğünü ve dünya beşten büyüktür söyleminin birçok ülkeden destek gördüğünü ifade etti.

Son olarak gençlere seslenen Binali Yıldırım, dünyanın en büyük cirolu şirketlerinin son 20 yılda kurulan bilişim ve sosyal medya şirketleri olduğuna dikkat çekerek gençlerin her alanda kendilerini donanımlı hale getirmelerini ve birden fazla yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından Binali Yıldırım’a hediyeleri de takdim edildi. 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, günün anısı için gerçekleştirilen fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Editör: B. Zengin