Düzce Üniversitesi Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde, Bolu Valiliği ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Düzce Üniversitesi’nin de yer aldığı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışı, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda
25.03.2022 - 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
671

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez düzenlenen fuara; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversite rektörleri, protokol üyeleri, farklı sektörlerden firmalar, başarılı girişimciler ve öğrenciler katıldı.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Müzik Korosu Konseri ile başlayan program, açılış ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuara, Düzce Üniversitesi ile birlikte; Anadolu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi paydaş üniversite olarak katıldı.

Fuarda, ülkemiz üniversitelerinin rektörleri, öğretim üyeleri, Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri, başarılı sporcular, kamu kurumlarının temsilcileri, firma genel müdürlerinin davetli konuşmacı olarak katıldığı çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

Fuar kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, mesleki eğitime ilk defa yeni ve farklı bir bakış açısı getiren, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin henüz öğrencilik aşamasındayken, hedef firmalar ile birebir eşleşerek istihdamını sağlamayı ve sektörlerin nitelikli personel ihtiyacını karşılamayı amaçlayan İstihdam Meleği Projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 10 farklı bileşenden oluşan ve dünyada örneği bulunmayan proje hakkında bilgiler paylaşan Rektör Çakar, şu an da 250 öğrenci ile projeyi başlattıklarını ve öğrencilerin diplomaları ile birlikte firma yetkinliklerini de kazanarak mezun olacaklarını dile getirdi.

Fuarda, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı da Bölgesel Kalkınma Üniversitesi ilan edilme başarısı gösteren Düzce Üniversitesi’nin, sağlık ve çevre alanlarındaki katma değerli ihtisaslaşma faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda paydaş üniversite olarak yerini alan Düzce Üniversitesi, ziyaretçilere kurum ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Düzce Üniversitesi; genel tanıtım standının yanı sıra Düzce Teknopark standı ve öğrenci topluluklarının temsil edildiği stantlar ile etkili bir tanıtım gerçekleştirdi.

Tanıtım standını ziyaret eden öğrencilere; Düzce Üniversitesi’nin Fakülteleri, Yüksekokulları, Meslek Yüksekokulları, lisans ve ön lisans programları hakkında detaylı bilgiler anlatıldı. Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralaması 2022’de Mühendislik kategorisinde, ülkemiz devlet üniversiteleri arasında 1. sırada yer alan Düzce Üniversitesi’nin, sanayi gelirinde ise dünyada 90. sıraya yerleşerek ve aynı kategoride dünyada ilk 100 üniversite arasına girme başarısı da katılımcılarla paylaşıldı.

Fuarda, Düzce Üniversitesi’nin Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi de öğrencilere ve mezunlara yönelik sunduğu eğitim, etkinlik ve danışmanlık hizmetleri hakkında faydalı bilgiler aktardı. Öğrencilere daha eğitim hayatlarının başından mezuniyete kadar olan kariyer süreçlerinin geliştirilmesi, mezunlara yönelikse iş arama süreçlerinde, özgeçmiş hazırlamada, iş yerinde nasıl başarılı olabilecekleri noktasında sağlanan katkılar ziyaretçilere anlatıldı.

Bölgesel Kalkınma Üniversitesi ilan edilen Düzce Üniversitesi’nin, Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Programı kapsamında ürettiği lisanslı markalı ürünleri de tanıtılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bölgenin teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon merkezi olan Düzce Teknopark’ın, üniversite-sanayi iş birliği, girişimcilik ve teknoloji transferi konusunda yaptığı öncü ve yenilikçi çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunuldu. 

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na katılan Düzce Üniversitesi’nin öğrencileri, farklı üniversitelerin öğrencileri, mezunlar; başarılı girişimci ve liderlerle bir araya gelme, firma ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile buluşma, kariyer desteği alma, iş ve staj imkanı yakalama gibi kariyer süreçlerini doğru yönetebilme adına birçok imkana erişti.


Editör: B. Zengin