Hz. Muhammed ve Vefa Başlıklı Konferans Düzenlendi!

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) doğduğu Mevlidi-i Nebi haftası kapsamında düzenlenen “Hz. Muhammed ve Vefa” başlıklı konferans, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hz. Muhammed ve Vefa  Başlıklı Konferans Düzenlendi!
21.10.2021 - 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
645

   Düzce Üniversitesi öğrencisi Samet Bayındır’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Aytekin, ayet ve hadislerle Peygamberimizin hayatındaki vefa örnekleri hakkında bilgiler verdi. 

   Peygamberimizin ömrünü insanlığa adadığını belirten Prof. Dr. Aytekin, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın, anlamanın, O’nun sünneti üzerine yaşamanın Hz. Peygamber’e  (S.A.V.) vefa olduğuna işaret etti. O’nun yaşamını örnek alarak emir ve yasaklarına uymanın da bir ahde vefa olduğunu dile getiren Aytekin, Anadolu insanının Hz. Peygambere  (S.A.V.) en çok mevlit, kaside ve methiye yazan toplum olduğunu da sözlerine ekleyerek milletimizin Hz. Peygambere  (S.A.V.) duyduğu sevgi ve muhabbete vurgu yaptı.

   Konferansın sonunda Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Furat Akdemir tarafından Prof. Dr. Arif Aytekin’e teşekkür belgesi takdim edildi.


 


Editör: B. Zengin