İSTİFA MI? GÖREVDEN ALMA MI?

Düzce, bugün Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar ile ilgili bir haberle çalkalandı. Kamuoyuna yansıyan şekliyle bir kısım Çakar’ın rekötürlükten istifa ettiği,  bir diğer kısım medya ise görevinden alındığını servis etti. Hal böyle olunca kamuoyunda herkesin kafasında aynı soru cevap bekler hale geldi. Rektör Çakar; istifa mı etti yoksa görevden mi alındı?

İSTİFA MI? GÖREVDEN ALMA MI?
1.06.2022 - 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
874

İki dönemdir Düzce Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, görev süresinin bitimine çok kısa bir süre kala böyle bir durumla gündeme gelmesi  kulisleri de hareketlendirirken, Rektör taraftarı isimler istifa ettiğini, karşısında bulunan isimler ise görevden alındığını gündeme taşıdı.

Başta hastane olmak üzere rektörlük bölümlerinde de birçok sorunun olduğu, yerel basının da sıklıkla bu konular üzerinden hareket ettiği, bu konuların varlığının yaşanan sürecin mihenk taşlarının başında geldiği yönünde iddialar mevcut.

Muğlaklığın devam ettiği sürece yönelik Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar’ın ne şekilde hareket edeceği ve cevap bekleyen istifa mı görevden alma mı konusunu nasıl değerlendireceği kamuoyu tarafından merakla beklenirken, her iki durumda da uzun süredir göz kırptığı siyaset arenasından da uzaklaşması muhtemel gözüküyor.


Editör: B. Zengin