Güvenlik İçin Birleşin: Ellerinizi Temizleyin!

Dünya El Hijyeni Günü dolayısıyla Düzce Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Ekibi tarafından sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarını enfeksiyonlardan korumak ve el hijyeni konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla stant açıldı.

Güvenlik İçin Birleşin: Ellerinizi Temizleyin!
30.04.2022 - 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
658

Enfeksiyonların bulaşmasını önlemek için hem sosyal ortamlarda hem de hastane ortamında en etkili, basit ve ekonomik uygulama olan el hijyeninin doğru uygulanmasının önemini vurgulamak amacıyla açılan standı; Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Öneç, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, Hastane Başmüdürü Fatma Şahin, Hastane Müdürleri Muhammet Çelik, Zekeriya Kaplan, Başhemşire Nevin Şen, Müdür Yardımcıları Kadriye Şengül, Nuray Odabaşı ve çok sayıda akademik, idari personel, hasta ve hasta yakınları ziyaret etti.

Yataklı servisler girişinde “Güvenlik için birleşin: ellerinizi temizleyin!” sloganıyla düzenlenen etkinlikte; broşür ve afişlerle el hijyeni konusunda bilgilendirme yapıldı. Etkinlikte ziyaretçilere ellerin bilek, avuç içi, parmak, parmak araları, el sırtı ve tırnak içlerini kapsayacak şekilde en az 20 saniye doğru yıkama ve ovalama tekniği uygulamalı olarak gösterildi.

Dünya El Hijyeni Günü'nün bu yılki temasının, hasta bakımında güvenlik ve kalite kültürü olduğunu ifade eden Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Yekenkurul, düzenledikleri etkinlikte hasta ve yakınlarından yöneticilere kadar her kademedeki insana, el hijyenine uyum davranışı ve tutumu kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Her 10 insandan birinde sağlık hizmeti alırken enfeksiyon geliştiğini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Yekenkurul, enfeksiyonların; sakatlığa, antibiyotik direncine, hastanede kalma süresinin uzamasına ve ölümlere neden olabileceğine işaret etti. Hayat kurtarmak için el hijyeni ve enfeksiyon kontrolünün önemine vurgu yapan Yekenkurul, kaliteli ve güvenli bakım için el hijyeni konusunda sağlık çalışanı, hasta ve yöneticilerin birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

El hijyeninin bulaşıcı ve önlenebilir hastalıklara karşı alınan en etkili koruma yöntemi olduğunu vurgulayan Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, farkındalık etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Enfeksiyon Kontrol Ekibine teşekkür etti.


Editör: B. Zengin