D.Ü.'nden Okuçulukta Büyük Başarı

"Düzce Üniversitesi Binicilik ve Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu" başarılarına devam ediyor

D.Ü.'nden Okuçulukta Büyük Başarı
24.10.2022 - 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
578

Türk kültürüyle zenginleştirilen okçuluk mirasının değerlerini yaşatma misyonuyla önemli başarılara imza atan Üniversitemiz Binicilik ve Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Üniversitelerarası Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmalarında başarılarına bir yenisini daha ekledi. Birçok üniversitenin Geleneksel Türk Okçuluğu takımlarının katılımıyla düzenlenen yarışmada,  Kadınlar Takım kategorisinde 1.lik, Erkekler Takım kategorisinde 2.lik, Bireysel Kadınlar kategorisinde İrem Nur FINDIKLI ile 2.lik ve Bireysel Erkekler kategorisinde Alperen DURAN ile 3. lük  dereceleri elde ederek Düzce Üniversitesini başarıyla temsil ettiler.

Düzce Üniversitesi Binicilik ve Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğunun akademik danışmanı Prof. Dr. Uğur Güvenç ve antrenörü Murat HEREM ile yaptığımız röportajda görüşlerini aldık.

Murat Herem yapmış olduğu açıklamada, “İnsanoğlunun varoluşundan bu yana süregelen ve Türk kültürüyle zenginleştirilen okçuluk mirasının değerlerini yaşatmak ve bu değerlerle tarihine sahip çıkan, ahlaklı, bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Türk kültür ve medeniyetini yansıtan bu sporu, Düzce Üniversitesi adına öncelikle Düzce ilinde daha sonrasında da Ülkemizde layıkıyla temsil etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Uğur Güvenç yapmış olduğu açıklamada, “Günümüzde 400 e yakın aktif üyeye sahip olan Topluluğumuz, kurulduğu günden bu güne hızla büyümeye devem ediyor. Topluluk bugüne kadar Geleneksel Türk Okçuluğunun tanıtımı için çok sayıda konferans düzenledi. Bu konferansların bazıları üniversite öğrencilerine yönelik, bazıları da ilk ve ortaokullara yönelik gerçekleştirildi. Milli günlerde, gerekse akademik yıl içerisinde okullara ziyaretler ya da okulların üniversiteyi ziyareti kapsamında tanıtım ve ok attırma faaliyetleri gerçekleştirildi. Bunun dışında haftanın belirli günlerinde üyelerine atış eğitimi veren Topluluk, Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen; Bilim Sanat ve Kültür Günleri, kermesler ve çeşitli etkinliklerde görev aldı. Binicilik ve Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Üniversitemizin desteği ile geleneksel Türk sporlarının tanıtılması ve yaşatılması için gerekli araştırmalar konusunda önemli adımlar atmaya devam edecek.” ifadelerinde bulundu.


Editör: B. Zengin