7. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Heyecanı Yaşandı

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 7. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’na katılarak, yarışmada yer alan öğrencilerle görüşmelerde bulundu.

7. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Heyecanı Yaşandı
27.08.2022 - 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
580

TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’nda final heyecanına; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Sivil Havacılık Genel Müdürü ve TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ile çeşitli kamu ve özel kurum temsilcileri katıldı.

Programda konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Milli teknoloji hamlesi, vizyonumuzu milyonlarla paylaşmamızı sağlayan TEKNOFEST, özellikle gençlerimizin ilgisini kazanmayı başardı. Teknolojik anlamda çağın gerektirdiği bütün donanımlara sahip olmak için var gücüyle çalışan, her adımını planlayan ve geleceğe küresel bir oyuncu olma hedefiyle ilerleyen Türkiye’nin sesini tüm dünyaya duyurduk. Altyapısını hazırladığımız büyük hedeflerimiz var. Yerli sanayimizi geliştirerek ürettiğimiz milli ürünlerle dünya çapında küresel bir üretici ve ihracat ülkesi olmayı hedefledik.” dedi.

Son 20 yılda ülkemizde önemli kazanımlar yapıldığını söyleyen Karaismailoğlu, TÜRKSAT 6A Yerli Haberleşme Uydusu Geliştirime Projesi ile Türkiye’nin uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülke arasında yer alacağını vurguladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in içinde bulunduğu TÜRKSAT 6A Yerli Haberleşme Uydusu Geliştirime Projesi’nin de katılımcılara anlatıldığı etkinlikte, ziyaretçiler ülkemizin uzay teknolojisi hakkında bilgilendirildi.

Final Heyecanında 20 takımın karşı karşıya geldiği programda, öğrencilerin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Prof. Dr. Nedim Sözbir, yapılan çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu tür projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.  Yarışma alanında uzaktan kumanda edilen uydu aracını da deneyimleyen Sözbir, proje geliştiren genç yeteneklere ve onlara bu imkanı sağlayan tüm yöneticilere teşekkür etti.


Editör: B. Zengin