D.Ü. Rektörü Kariyer Buluşmaları Programına Konuk Oldu

Düzce Genç Birlik Vakfı tarafından düzenlenen “Kariyer Buluşmaları” programında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir öğrencilerle bir araya geldi.

D.Ü. Rektörü Kariyer Buluşmaları Programına Konuk Oldu
19.11.2022 - 15:04
Güncelleme 19.11.2022 - 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
475

İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Kent Konseyi ve Yeşilay Düzce Şube Başkanı Av. Ali Dilber, Düzce Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Genç Birlik Vakfı Başkanı Ömer Faruk Aydın, vakıflarının oluşumuna destek olan Düzce Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Ömer Faruk Aydın, vakıf olarak milli manevi değerlere bağlı, üretken, kültürlü nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Programda konuşan Düzce Birlik Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Aloğlu ise, programa katkı sağlayanlara teşekkür ederek Düzce Genç Birlik Vakfı’nın Kariyer Buluşmaları etkinliklerine destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Düzce Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Zabunoğlu’nun moderatörlüğündeki programda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, eğitim, iş ve kariyer hayatı hakkında bilgiler paylaşarak sözlerine başladı. Hayatın inişli çıkışlı bir yol olduğunu söyleyen Rektör Sözbir, istikamette doğruluğun önemi üzerinde durdu. Doğru ve hak yolda yürümeyi tavsiye eden Prof. Dr. Sözbir, öğrencilere hitaben “Güçlüden yana değil, doğrudan yana olun.”  diyerek sözlerine devam etti.

Nereden mezun olmanın önemli olmadığını ifade eden Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilgili olmanın ve yabancı dile hâkimiyetin daha önemli olduğunu vurguladı. Başarılı olmanın en önemli kuralının çalışmak olduğunu söyleyen Sözbir; iyi ilişkiler kurmanın ve duygusal zekayı kullanmanın hedefe ulaşmayı kolaylaştırdığını da sözlerine ekledi.

Eğitimin yanında, müzik enstrümanı çalmanın, öğrenci topluluklarına katılmanın ve sosyal aktivitelerde yer almanın da gerekli olduğunu dillendiren Prof. Dr. Sözbir, Düzce Üniversitesi’nin; kütüphanesi, sosyal ve sportif tesisleriyle öğrencilere kampüs imkanlarını sonuna kadar sunduğunu belirtti. Düzce Üniversitesi’nin kalitesini ve başarı sıralamalarını daha da yükseltmek istediklerinin altını çizen Rektör Sözbir, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Program, Düzce Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bostancı’nın Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e hediye takdimiyle sona erdi.


Editör: B. Zengin