Kariyerde Beden Dilinin Etkisi Anlatıldı

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kariyerde Beden Dilinin Etkisi” adlı program, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Kariyerde Beden Dilinin Etkisi Anlatıldı
28.04.2023 - 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
216

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Yasemin Olğaç Akar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda; Vizyon Kariyer Akademi, Beden Dili Uzmanı Yeliz Ceyran beden dili konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktardı.

Beden diline sadece kariyerde değil hayatın her anında ihtiyaç duyulduğunu ve işleri kolaylaştıran bir alan olduğunu söyleyen Yeliz Ceyran,  katılımcılara beden dili konusunda akılda kalabilecek ve hayatlarında direk uygulayabilecekleri örneklere yer verdi.

İletişimde kelime, ses tonu ve beden dili olmak üzere üç enstrüman bulunduğunu, ancak en çok etkiye ve paya beden dilinin sahip olduğunu aktaran Yeliz Ceyran, özel hayatta, iş hayatında ve sosyal hayatta bulunulan çevrede farkındalık oluşturmak ya da verilmek istenen mesaj ve algıya göre beden dilinin nasıl kullanılması gerektiği konularından bahsetti.

Yeliz Ceyran, doğru tokalaşma, iletişimde kişiler arasındaki mesafe, konuşan kişiye bakış şekli, ellerin duruş şekilleri ve insanların yalan söylediklerinde gerçekleştirdikleri tavırların nasıl olduğunu sunumunda yer alan örnekler üzerinden anlattı.

Etkinlik esnasında katılımcı olarak bulunan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Tuncay Şahin ise; beden dilinin, kariyerin bir ayağı olduğunu ve bireylerin kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiği konusuna vurgu yaparak, bu konunun altının diksiyon vb. eğitimlerle doldurulması gerektiğini söyledi. Tuncay Şahin, katılımcılara, çalışmalarını, çok kitap okumalarını ve boş zamanlarını internetteki faydalı sayfalardan yararlanarak geçirmelerini önererek, değişen dünyaya nasıl ayak uydurabileceklerini planlamalarının önemli olduğunu söyledi.

Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile son buldu.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız