D.Ü.’nden Aydın Sökeli Arıcılara Uygulamalı Eğitim Desteği

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı akademik personelleri tarafından Aydın’da Sökeli arıcılara sahada doğru koloni bakım ve yönetimi üzerine yapılması gereken uygulamalar hakkında eğitim verildi.

D.Ü.’nden Aydın Sökeli Arıcılara Uygulamalı Eğitim Desteği
12.05.2023 - 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
260

AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş.nin “Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Oluşturabilme” programı kapsamında gerçekleştirilen ve Nartus Enerji ve Çevre Yatırımları ve Aydın Söke Arı Yetiştiricileri Birliği ev sahipliğinde Söke ilçesinde faaliyet gösteren arıcılara “Arıcılıkta İlkbahar Çalışmalarına Yönelik Saha Uygulamaları” üzerine eğitim gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi adına Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı akademik personellerinden; Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak ve Uzman Biyolog Songül Bir tarafından gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde, hızlı ve etkili bir koloni bakımının sağlanması, ana arı, kuluçkalık kontrolü ve bakımı, popülasyon gelişiminin yönetimi, arıcıların sıkça karşılaştığı hastalıklar ve mücadele yöntemleri, Sökeli arıcılar tarafından üretilen ürünler ve marka değeri oluşturmanın kalkınma modeline dönüştürülmesinin önemi anlatılarak etkili modern uygulamalar arıcılar ile paylaşıldı.

RES’in Arı Kovanlarının Verimliliğine İlişkin Çalışma Başlatıldı

Rüzgar Enerji Santrallerinin (RES) arı kovanlarının verimliliği ile ilişkilerini belirleme amaçlı olarak Türkiye’de ilk defa bir çalışma başlatıldı.

Son yıllarda çevreye dost temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları arasında yerini alan RESlerin arıcılık faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alanlar üzerine etkisinin değerlendirildiği etkinlikte, AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş’nin Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Oluşturabilme” programı çerçevesinde, RES saha içerisinde aktif türbin altına arılı koloniler yerleştirildi. Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı ekibi kontrolünde, sezon boyunca birçok performans bakımından gözlem altında tutulacak kolonilerden elde edilecek veriler, RES’ler ile koloni performansları arasındaki etkileşime ışık tutacak ve takip eden sezonda daha geniş kapsamlı bilimsel bir çalışmanın alt yapısını teşkil edecek.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız