“Eleştirel Düşünme Atölyesi” Düzenlendi

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, “I. Sahne Sanatları Günleri” kapsamında "Eleştirel Düşünme Atölyesi"  etkinliği gerçekleştirdi.

“Eleştirel Düşünme Atölyesi” Düzenlendi
1.06.2022 - 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
574

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Aydın'ın yürütücülüğünde gerçekleşen “Eleştirel Düşünme Atölyesi”, Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Pınar İnceefe ve Arş. Gör. Dr. Hatice Şaşmaz tarafından organize edildi.

Gün boyu süren etkinlikte dört temel başlık üzerine odaklanıldı. İlk oturum "Eleştirel Düşünme Nedir? Eleştirel Düşünür Olmak" başlığıyla düşünme ve eleştirel düşünme kavramları üzerine gerçekleşti. Kavramların tanımlanmasından sonra ikinci oturum, "Bilgi ve Akıl Yürütme Süreçleri, Yanlış Akıl Yürütmeler-Yapılan Hatalar",  üçüncü oturum ise, "Rasyonel Düşünmeyi Etkileyen Eğilimlerimiz ve Yanılgılarımız" başlığıyla sürdü. Katılımcıların sorularıyla, günlük yaşam pratiklerinden öğrenme becerilerine değin yoğun tartışmalarla oturum tamamlandı. "Düşünmenin Ahlaki Olmayan Sonuçları, Pratik Etik Problemleri" başlıklı son oturumla birlikte genel bir değerlendirme ve tartışma ortamı sağlandı.

Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Programı 1. sınıftan 4. sınıfa dek her seviyeden ve Felsefe Bölümü öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlik sonunda, katılımcılara sertifika verildi.


Editör: B. Zengin