Üniversite öğrencilerinden GETAT Merkezi’ne ziyaret!

Ülkemizin alanında ilk öğrenci topluluğu olan Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Öğrenci Topluluğu, Düzce Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye’nin en büyük GETAT Merkezi’ne ziyaret programı düzenledi.

Üniversite öğrencilerinden GETAT Merkezi’ne ziyaret!
8.12.2021 - 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
694

   Programa, 100'ün üzerinde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri katıldı. Altı grup halinde geziye davet edilen öğrencilere, Öğr. Gör. Dr. Nisa Sipahi tarafından Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı büyük araştırma laboratuvarları tanıtıldı. DÜGETAM Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Kaya tarafından ise gönüllü katılımcılar üzerinden hacamat, hipnoterapi, akupunktur, ozon terapi ve hirudoterapi gibi GETAT yöntemlerini uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, eğitim sisteminde bulunmayan GETAT uygulamalarını yerinde görerek yeni ufuklar kazandı.

   Merkezdeki uygulamaların klinik ve analitik çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi ve birikimlerini aktardıktan sonra katılımcılardan gelen soruları cevaplandırarak teşekkürlerini iletti.

   Gezi programı sırasında topluluğun amaçlarına değinen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Öğrenci Topluluğu Başkanı Abdullah Yılmaz, bir bilim insanının önyargılı olmaması, geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın öğrencilik döneminden itibaren tanınması gerektiğini belirterek katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.


 


Editör: B. Zengin