BU YAZ DÜĞÜN SEZONUNUN HAREKETLİ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Tüm dünyada adeta büyük bir kâbusa dönüşen Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz 2 yıl ülkemizde getirilen kısıtlamalar, birçok sektörde derin yaralar açmıştı. Pandemide büyük zarar gören Düzceli esnaflar ise, bu yıl ramazan ayının bitmesinin ardından başlayacak olan düğün sezonuna bel bağladı. Düzce’de düğün salonları ve kır bahçelerine rezervasyon yaptıranların sayısının bir hayli yüksek olduğu öğrenildi.

BU YAZ DÜĞÜN SEZONUNUN HAREKETLİ GEÇMESİ BEKLENİYOR
17.04.2022 - 14:22
Kaynak: ÖNCÜ
620

Düzce’de ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala, düğün sezonunun canlanmaya başlaması bekleniyor. Öyle ki, Düzce’de düğün salonları ve kır bahçelerinde neredeyse rezervasyonlar dolmuş durumda. Pandemi ve ekonomik koşullardan ötürü çok zor bir süreçten geçen Düzceli esnafların umudu ise, düğün sezonu.

Yeni evlenecek çiftler, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşarken, ailelerini ise düğün alışverişi telaşı sardı. İçinde bulunduğumuz ramazan ayı içerisinde yeni evlenecek çiftlerin aileleri mobilya, beyaz eşya, giyim mağazaları, organizatörler ve kuyumcularda yoğunluk oluşturuyor.

Bu yıl düğün hazırlığında olan çiftlerin sezon yoğunluğuna yakalanmaması için tavsiyelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu sezon, pandemi koşullarında düğün yapmak istemeyen çiftlerle birlikte son 2 yıldan daha fazla düğün organizasyonun olacağını ön görüyoruz" dedi.

Palandöken yaptığı açıklamada, bu sezon, Kovid-19 salgın koşullarında düğün yapmak istemeyen çiftlerin etkisiyle son 2 yıldan daha fazla düğün organizasyonu olacağını öngördüklerini ifade etti.

Ramazanın bitmesiyle düğün sezonunun canlanmaya başlayacağını belirten Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

"Salgın başından bu yana çoğu sektörde durulmalar yaşandı. Organizasyonların ertelenmesi, daha kısıtlı organizasyonların yapılması gibi sebeplerden düğün sektöründe müşteri kayıpları bir hayli arttı. Fotoğrafçılar, düğün salonları, gelinlikçi, çiçekçi, çeyizci, beyaz eşyacı gibi binlerce esnafımız olumsuz etkilendi. Dolayısıyla 2 yıldır yaz sezonları düğün sektörü için verimli geçmedi. Bu yıl evlenecek çiftlerimiz ve aileleri sezonda yoğunluktan dolayı mağdur olmamak adına kuyumcudan beyaz eşyacıya, fotoğrafçıdan düğün salonuna tüm hazırlıklarını tamamlamalı."

 

"Devletimiz piyasa koşullarını baz alarak yeni paketler sunmalı"

Palandöken, 2020'de 488 bin 335 çiftin evlendiğini, bu sayının 2021'de yüzde 15 artarak 561 bin 710 olarak kayıtlara geçtiğini aktardı.

Bu yıl söz konusu sayının 2 katına çıkacağını öngördüklerine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"1 milyona yakın çiftimiz bu yaz düğününü yapacak ancak piyasadaki fiyat artışları, çiftlerimizin bütçelerini kısıtlıyor. Günümüz koşullarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti, beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına toplamda 150-200 bin lira gibi seviyelere çıkıyor. Durumun böyle olması evlilik hazırlığındaki çiftlerimizi düğünden vazgeçirip, sadece nikah yapma düşüncesine sokuyor. Hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletimiz piyasa koşullarını baz alarak yeni paketler sunmalı. Bankalar da cüzi faizli ihtiyaç kredileri sunarak vade süresini uzun tutmalı."


Editör: B. Zengin