“ESNAFIMIZ PANDEMİNİN ETKİSİNİ ÜZERLERİNDEN ATAMADI”

Düzce Berberler ve Kuaförler Odası’nın iftar programına katılan Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, berber ve kuaför esnafının pandeminin etkisini üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Devletten 50 bin TL değerinde faizsiz can suyu kredisi beklediklerini söyleyen Karakaş, “Resmi olarak dillendirdiğimiz rakam bu. 6 ay gibi bir süre geri ödeme beklemeden, taksitlerini 2 ve ya 4 olacak şekilde bölsün” dedi.

“ESNAFIMIZ PANDEMİNİN ETKİSİNİ ÜZERLERİNDEN ATAMADI”
17.04.2022 - 15:14
Kaynak: ÖNCÜ
692

Geçtiğimiz mart ayında yapılan Düzce Berberler ve Kuaförler Odası Genel Kurulunda oda Başkanı seçilen Muzaffer Demirel, üyeleri ile düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftar Programına Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, Düzce’deki oda başkanları, civar il ve ilçelerin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanları ve 2 binin üzerinde üye katıldı.

 

Demirel: “Önümüzdeki Ramazan Bayramından umutluyuz”

İftar programının ardından Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan Düzce Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Muzaffer Demirel,  “Bu yola çıkarken meslektaşlarımıza verdiğimiz bazı sözler vardı. Bunlardan biri de her yıl iftar organizasyonunda bir araya gelmekti. Hamdolsun rabbim nasip etti. İlk olmasından dolayı, hiçbir öngörümüz yoktu. Ama katılımın yüksekliğini görünce büyük bir aile olduğumuzu gördüm ve gurur duydum. Allaha şükürler olsun. Teşrif eden değerli meslektaşlarımıza, değerli basın mensuplarımıza, kıymetli başkanlarımıza, Sayın Valimize federasyon başkanımıza ve çevre illerden gelen oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. O kadar heyecanlı ve mutluyum ki şu ortamı görünce iftar yapma ihtiyacı bile hissetmedim. Pandemi yükünü halen atabilmiş değiliz ama önümüz bayram. Takdir edersiniz ki bayram haftası işlerimizin en yoğun olduğu haftadır. Pandemi yükünü atmasa da hafifleteceğine inanıyorum, umutluyuz” dedi. 

 

“50 bin TL Can Suyu Kredisi desteği bekliyoruz”

Berberler Kuaförler Güzellik Salonları Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ise, pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında berberler, kuaförler ve güzellik salonları geldiğini belirtti. Bu zorlu sürecin etkilerini berberler, kuaförler ve güzellikle salonu işletmecilerinin hala üzerinden atamadıklarını dile getiren Karakaş, “Bugün Düzce Berberler ve Kuaförler odası iftar etkinliğinde civar illerden katılımlarla da bir arada bulunmaktan mutluyuz. Emeği geçen, başta oda başkanımıza, yönetim ve denetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu süreçte esnafımızın bayram öncesi hazırlıkları had safhada hızlı bir şekilde devam ediyor. Uzun zamandır ilk kez böyle keyifli bir bayram arifesi geçirmeyi planlıyoruz inşallah. Pandemi etkisini halen daha atabilmiş değiliz. Her ne kadar da devletimiz mücbir sebepten dolayı kapalı kaldığımız 51 günlük süre için 3 ayrı taksitte bize 10 bin lira vermiş olsa da… O 51 günlük yükün, bize getirdiği ağırlık, malzeme girdilerinin artması, kiraların ve Bağ Kur primlerimizin artması makası çok açtığı için, berber kuaför ve güzellik salonlarını etki altında bırakıyor.  Devletimizden bizim talebimiz şu; “hibe istemiyoruz. Bize, Can suyu adı altında 50 bin lira kredi versinler. Resmi olarak dillendirdiğimiz rakam bu. 6 ay gibi bir süre geri ödeme beklemeden, taksitlerini 2 ve ya 4 olacak şekilde bölsün. Bunu ödeyeceklerine inanıyorum ama Esnaf ve Sanatkârımızın, devletimizin koruyucu ve kollayıcı tedbirlerine ihtiyaç duyduğuna inanıyorum” diye konuştu.

 

“Ahi olarak her zaman devletimizin yanında olacağız”

"Mazotun litresinin 24 lira 90 kuruş olduğu bir ülke de, 35 liraya aldığımız jiletin 70 liraya çıktığı bir dönemde özellikle KDV oranımız olan yüzde 18, Kuaför ve Güzellik Salonlarımıza ciddi bir yük getiriyor" diyen Karakaş,  "Açma ve kapama saatlerine, haftada bir gün istirahat kuralına esnafımız uydular. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda esnafımızın kendi içinde kendilerini çek etmeye çalıştığını görüyoruz. Güzellik salonlarımız özellikle, kullandıkları cihazların CE belgeli olmasına rağmen, halen; güzellik salonlarında işlem yapılabilir mi yapılamaz mı spekülasyonlarının dönmesini de yüreğimizde bir yara olarak taşıyoruz.  2 gün önce Cumhurbaşkanımızın resepsiyonunda bu konuları bakan beye dile getirdik. İnanıyorum ki Tüm Esnaf ve Sanatkârımız her zaman devletinin yanında oldu. 2023 vizyonunda Esnaf ve Sanatkârımız, pandemi yükünü sırtından atarak, dirilerek Ahi teşkilatı olarak devletimizin her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin