Erzurum’da 5.1 büyüklüğünde deprem!

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre deprem derinliği 6.9 kilometre olarak belirlendi. Deprem sonrasında Köprüköy - Hınıs arasındaki karayolu heyelan nedeniyle kapandı. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor.

Erzurum’da 5.1 büyüklüğünde deprem!
19.11.2021 - 17:34
Güncelleme 19.11.2021 - 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
617

   Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Erzurum’un Köprüköy ilçesi olarak belirlediği deprem, saat 15.40'da meydana geldi. Yerin 6.9 kilometre derinliğindeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı.

İKİ MAHALLEDE HASAR OLUŞTU

   AFAD İl Müdürlüğü’ne, Köprüköy’e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı ulaştı. Ekipler, 2 mahalleye de ulaşmaya çalışıyor.

VALİ MEMİŞ: 3-4 KÖYDE YIKIM VAR

   Erzurum Valisi Okay Memiş, şu ana kadar her hangi bir can kaybına yönelik bilgi olmadığını belirterek, “Köprüköy ilçemize bağlı 3-4 köyde yıkım olduğu yönünde bilgi geldi. Can kaybına ilşkin bir bilgi yok” diye konuştu.

BAŞKAN SEKMEN: EKİPLERİMİZİ ORAYA SEVK ETTİK’

   Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise bazı köylerde yıkımlar olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, “Ekiplerimizi hasar olan ve yıkım yaşandığı söylenen köylerimize sevk ettik. Umarım can kaybı yoktur” dedi.

YOL ULAŞIMA KAPANDI

   Öte yandan depremin ardından Köprüköy ile Hınıs’ı birbirine bağlayan karayolunun kayaların düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi. Yardım ekipleri ve jandarma timleri yola düşen kayaları temizlemeye çalıştı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

    Erzurum Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “İlimiz Köprüköy ilçesinde 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. İl Merkezinden de hissedilen deprem sonrası AFAD, Karayolları, Jandarma, Emniyet ve belediye ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamışlardır. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır” denildi.

“DEPREM SONRASI OLUMSUZ BİR İHBAR BULUNMADI”

   AFAD “Geçmiş olsun Erzurum. Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası şu an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

ARTÇI SARSINTILAR 

   Köprüköy’de, saat 15.40’ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra artçı sarsıntılar gerçekleşiyor.

   Saat 16.04’te Köprüköy’e 18 kilometre uzaklıktaki Pasinler ilçesinde 1.7 büyüklüğünde deprem olurken, Köprüköy’de saat 16.04’te 1.8 ve saat 16.13’te 2.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

   Saat 16.20’de merkez üssü Pasinler ilçesi olan 1.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Köprüköy’de ise saat 16.26’da 2.0, 16.31’de ise 1.4 büyüklüklerinde 2 sarsıntı daha oldu.

(sözcü)

 


Editör: B. Zengin